FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Πάππου: Το ότι υποδεχόμαστε ακόμη τουρίστες είναι κατόρθωμα και μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στην αγορά. Αξίζουν όμως τα εύσημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του  κράτους της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων  για το άνοιγμα του τουρισμού στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού μας»

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο Notos News  και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου .

«Τα έσοδα από τον τουρισμό  είναι πενιχρά αλλά το γεγονός ότι υποδεχόμαστε ακόμη τουρίστες στα νησιά μας τον Οκτώβριο,  είναι κατόρθωμα και μεγάλη  παρακαταθήκη για τις επόμενες τουριστικές σεζόν  τόνισε  ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν του 2021 τόνισε πως θα είναι δύσκολη και αυτή.

«Δεν θα είναι εύκολη και  η επόμενη τουριστική σεζόν. Δεν θα επιστρέψουμε στα δεδομένα του 2019.  Χρειάζεται σοβαρότητα προγραμματισμός, επιμονή και υπομονή, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Όλοι πρέπει να  λειτουργούμε με προσοχή και σοβαρότητα και  προγραμματισμό», τόνισε.

«Να δείχνουμε προσοχή στις επαγγελματικές μας κινήσεις για να διασφαλίσουμε τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά μας», τόνισε.

Ο κ. Πάππου αναφέρθηκε και στην έναρξη του προγράμματος «Νησίδα» που αφορά την στήριξη των  μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΝΑΙ και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.Εξήγησε ακόμη  τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρηματιών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Αποδέκτες του προγράμματος είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος για τη χρήση 2019. Αφορά όσες ξεκίνησαν να λειτουργούν τη συγκεκριμένη χρονιά και όχι αυτές που εκκίνησαν την 01.01.2020.  Πρέπει να καταθέσουν στοιχεία για τα συνολικά λειτουργικά έξοδα και στοιχεία που δείχνουν τα ποσά που δαπάνησαν για την αγορά εμπορευμάτων. Το ποσό της επιχορήγησης θα δοθεί ως  κεφάλαιο κίνησης με την υποχρέωση να τα επενδύσουν μέσα στην αγορά το 2021. Δεν θα πρέπει να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις  αλλά για ότι αφορά τις επιχειρήσεις ώστε να μείνουν σε λειτουργία», είπε ο κ. Πάππου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *