FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της Ρόδου από το Δήμο και τον ΟΑΣΠ

Σε έλεγχο για την αντοχή όλων  των σχολικών μονάδων   της Ρόδου στους σεισμούς προχωρά ο Δήμος  όπως δήλωσε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Βυρίνης ενώ  θα διατεθούν και 500.000 ευρώ για αναγκαίες επισκευές όπως τόνισε.

Αναλυτικότερα

«Ο κ Καμπουράκης μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει αρμοδιότητες που αφορούν τα σχολικά κτίρια. Κάνω επαφή με τις αντίστοιχές υπηρεσίες του Δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δώρο Κωνσταντίνου. Στόχος να υλοποιήσουμε έργα . Επίσης με το γραφείο προγραμματισμού έχουμε τροχοδρομήσει προγράμματα. Με το γραφείο πολιτικής προστασίας θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα του ΟΑΣΠ για το έλεγχο των σχολείων σε ότι αφορά την αντοχή στους σεισμούς. Προβλέπεται να διατεθεί  κονδύλι ύψους 120.000 ευρώ για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιο έλεγχο. Στην παρούσα φάση γίνεται η καταγραφή των σχολικών  μονάδων», δήλωσε ο κ. Βυρίνης και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα έχει διάρκεια μέχρι  31 Δεκεμβρίου.

«Θα ξεκινήσουν έλεγχοι στα σχολεία ενώ υπάρχει και φάση αποκατάστασης των κτιρίων. Θα διατεθούν για αυτές τις εργασίες  500.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Βυρίνης.

«Ο έλεγχος  των σχολικών κτιρίων θα γίνει και από ιδιώτες μηχανικούς και από μηχανικούς του Δήμου που θα μετάσχουν  στη διαδικασία.  Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε διαγωνισμό . Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου επιδιώκουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε.

Οι επισκευές

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στις εργασίες  για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων .  Θα διατεθούν  1.651.000  όπως είπε.

Αναφορά έκανε και στα έργα που έγιναν για τις κτιριακές αποκαταστάσεις στα σχολεία.

«Περιμένουμε νέο κονδύλι για το αξιοποιήσουμε και αυτό στην ίδια κατεύθυνση», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος μίλησε για το προσωπικό καθαριότητας  στα σχολεία και τόνισε:

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν οι καθαρίστριες στα σχολεία μας. Για να καλύψει τις ανάγκες ο δήμος προκήρυξε διαγωνισμό μέσω ιδιωτικής εταιρείας για να γίνεται απολύμανση σε καθημερινό επίπεδο. Στα πλαίσια αυτά προσλαμβάνονται 109 καθαρίστριες.  Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί σχεδόν και έχουν   εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο εταιρείες».

Σε ότι αφορά τις μάσκες τόνισε πως έχει διανεμηθεί η πρώτη παρτίδα.

«Περιμένουμε από το υπουργείο την επόμενη παρτίδα μάσκες. Διαθέσαμε επίσης στα παιδιά τα παγούρια.  Και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει νέα διανομή», είπε.

Ακόμη σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τέθηκαν σε λειτουργία ακόμη τρία κυλικεία στα σχολεία.

«Καταβάλλουμε επίσης προσπάθειες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς  των σχολείων. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχει επιπτώσεις στα προγράμματα χρηματοδότησης » , είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν οδηγίες για το τι θα γίνει αν  υπάρξει κρούσμα κορονοϊού στα σχολεία ο κ. Βυρίνης τόνισε:

«Υπάρχουν οδηγίες για την περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Στα σχολεία υπάρχουν και χώροι απομόνωσης.  Οι οδηγίες είναι σαφείς και δείχνουν τι θα γίνει αν προκύψει θέμα.  Μέχρι στιγμής κρούσμα δεν υπάρχει.  Έχουμε φροντίσει για να υπάρχουν αντισηπτικά στα σχολεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *