FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Υψηλού συμβολισμού επίσκεψη των Επιμελητηρίων Αθηνών Δωδεκανήσου και ΓΣΕΒΕΕ στο Καστελλόριζο

Υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στο Καστελλόριζο πραγματοποιεί σήμερα η διοίκηση του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Αθηνών  με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Τον κ. Χατζηθεοδοσίου συνοδεύει ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ  Γιάννης Πάππου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Οι πρόεδροι του ΕΕΑ του  ΕΒΕΔ και της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκαν   το στρατιωτικό φυλάκιο το Δήμο Καστελλορίζου καθώς και το Περιφερειακό Ιατρείο.

Ανακοινώθηκε  πως σε υλοποίηση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα παραδοθεί στο   Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού υγειονομικό υλικό για την προστασία της υγείας των κατοίκων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στον εξοπλισμό που δωρίζει το Ε.Ε.Α. περιλαμβάνεται και Φορητός Αναπνευστήρας Διακομιδής.

Παράλληλα, σε μία επίσης συμβολική κίνηση, προσφέρεται  τεχνολογικός και άλλος εξοπλισμός για την αναβάθμιση του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως laptop (για μάθημα Πληροφορικής), εκτυπωτής 3D, laser πολυμηχάνημα.

Στόχος η έμπρακτη στήριξη των κατοίκων του ακριτικού νησιού οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι δεν βίωσαν μόνο τους κινδύνους και τις οικονομικές συνέπειες από την έξαρση της πανδημίας αλλά  την έντονη τουρκική προκλητικότητα που επηρέασε αρνητικά και την τουριστική κίνηση.

Με αφορμή την επίσκεψη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε στο Notos News τα ακόλουθα:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου οργανώσαμε μια επίσκεψη στο Καστελλόριζο για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους ακρίτες του νησιού  τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων που δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τη ζωή τους. Θεωρούμε ότι  πρέπει να στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά όπως το Καστελλόριζο  με κάθε τρόπο . Και να το κάνουμε όχι με λόγια αλλά και με πράξεις.  Με ένα ποσό ύψους 50.000 ευρώ καλύψαμε όλες τις ανάγκες του κέντρου υγείας και  τις ανάγκες του σχολείου . Συζητήσαμε με το δήμαρχο για τις ανάγκες του νησιού μας. Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την άποψη μας ότι η Ελλάδα από τον Έβρο εως εδώ το Καστελλόριζο είναι ενιαία. Η εθνική κυριαρχία  και η αλληλεγγύη μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στη χώρα  μας».

« Οι προκλήσεις της Τουρκίας ταλαιπωρούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη Στην προσπάθεια της χώρας να προασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχουμε όλοι χρέος να συμβάλουμε και να μην επιτρέψουμε εθνικές τραγωδίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Σε ερώτηση για τα θέματα που έθεσαν στην σύσκεψη χθες οι επιχειρηματίες της Μεγίστηςστους προέδρους των δύο επιμελητηρίων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ  ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε      :

«Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά δεν μπορούμε να μιλάμε σε μια περιοχή  με 80 καταστήματα ότι έχουμε ΦΠΑ  στο 23%, Εδώ ο ΦΠΑ πρέπει να είναι στο 6% . Χρειάζονται μέτρα από την κυβέρνηση σε αυτό το νησί και όχι μόνο για να μένουν οι κάτοικοι και να παράγουν. Η Μεγίστη αξίζει  να έχει παραπάνω φωτισμό να φτιαχτεί το λιμάνι και να υπάρχει καλύτερη συγκοινωνία. Κάθε διευκόλυνση  χρειάζεται για να υπάρχει για καλή συγκοινωνία για το Καστελλόριζο. Σοβαρό θέμα είναι και  οι υποδομές του νησιού”.

Εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Μεγίστη

Με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της επιτροπής Ελλάδα 2021 κ  Γιάννας Αγγελοπούλου στο νησί έγινε συζήτηση για την κατασκευή ενός χώρου για την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων και συνεδρίων καθώς υπάρχει και η βούληση  της Κεντρικής ΄Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να  διοργανώσει μικρή συνέλευση στο νησί.

“Έτυχε να είναι μαζί μας στο νησί  η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.  Προτείναμε να γίνει συνέλευση της  Κεντρικης Ένωσης Επιμελητηρίων στο νησί  Δεν υπάρχει όμως χώρος για να διεξαχθεί. Ως εκ τούτου πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να δημιουργηθεί ο χώρος αυτός” , δήλωσε ο  πρόεδρος του ΕΕΑ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *