FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Το Καστελόριζο σύνορο και καρδιά της Ελλάδας είπε ο Γ. Πλακιωτάκης κατοχύρωση της επήρειας της Στρογγύλης ζήτησε ο Δήμος

Η Ελλάδα είναι ικανή, έτοιμη και αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και την Κρήτη. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά αν χρειαστεί να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα το πράξουμε» δήλωσε από το Καστελόριζο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης, ενώ συναντήθηκε με το Δήμαρχο και τοπικούς φορείς του νησιού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι το Καστελόριζο είναι ταυτόχρονα το σύνορο, αλλά και η καρδιά της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «χρέος όλων και πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης είναι η αυξημένη φροντίδα και το συνεχές ενδιαφέρον για τους κατοίκους του νησιού».

«Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας αποτυπώθηκαν εμπράκτως τόσο με την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, όσο και με το έργο της αφαλάτωσης και της διασφάλισης νερού στο νησί» είπε ο κ. Πλακιωτάκης, προαναγγέλλοντας πρόσθετες παρεμβάσεις.]

Στην επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News και την « Απογευματινή Ενημέρωση» ο αντιδήμαρχος Μεγίστης κ. Στράτος Αμύγδαλος

«Περιμέναμε την επίσκεψη  του υπουργού. Με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  έχουμε άριστη συνεργασία  για τη συγκοινωνία ακόμη και την ύδρευση», τόνισε ο αντιδήμαρχος Μεγίστης κ. Στράτος Αμύγδαλος.

Η δημοτική αρχή Μεγίστης κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό με τα αιτήματα.  Ένα από αυτά ήταν ο διαχωρισμός των λιμένων ώστε να αποσυμφορηθεί το κεντρικό λιμάνι της Μεγίστης.

«Η κίνηση του λιμένα είναι μεγάλη και δεν είναι εύκολοι οι κατάπλοι των σκαφών. Το δημοτικό συμβουλιο έχει αποφασίσει τη μετεγκατάσταση των σκαφών στο άλλο λιμάνι», τόνισε.

Να κατοχυρωθεί η επήρεια της Στρογγύλης με οικονομική δραστηριότητα

Ακόμη από τον υπουργό ζητήθηκε να αναβαθμιστεί ο λιμενικός σταθμός του νησιού και να γίνει Λιμεναρχείο.

Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η επήρεια της Ρω και της Στρογγύλης ζήτησε από τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη η δημοτική αρχή Μεγίστης

«Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη Στρογγύλη και να κατοχυρώσουμε την επήρεια της και να τη διασφαλίσουμε  με οικονομική δραστηριότητα με καταδυτικό κέντρο και καταφύγιο σκαφών αναψυχής»,  τόνισε ο κ. Στράτος Αμύγδαλος.

Ο υπουργός επισκέφθηκε πλοίο του πολεμικού ναυτικού που ήταν στο νησί το λιμενικό φυλάκειο  και το δήμο Μεγίστης. Συνομίλησε με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του νησιού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *