FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκκίνηση τουρισμού με …ιατρική συνταγή και μεγάλο αγώνα

Με πολλές εκκρεμότητες  που δεν  έχουν τακτοποιηθεί ξεκινάει την Τετάρτη 1η Ιουλίου η τουριστική σεζόν.

Τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού  Επιμελητηρίου Ελλάδος δείχνουν πως θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους  5.208 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο ο τουρισμός θα χρειαστεί όπως δήλωσε στο Notosnews και την  «Απογευματινή Ενημέρωση»  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος  ιατρική συνταγή.

«Είναι σημειολογικό το γεγονός ότι στην Κω αφίχθησαν τόσοι πολλοί γιατροί από τη Γερμανία γιατί θα τους…χρειαστούμε σίγουρα στην πορεία είτε για να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα ή  για να μπορέσουμε να έχουμε  μια καλύτερη σεζόν.  Τουρισμός με ιατρική συνταγή. Θα φροντίσουμε να είναι τέτοια που θα μας δώσει  την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε. Το βασικότερο είναι πως δεν έχουμε επισκεψιμότητα σε σχέση με τις αφίξεις.  Διαμορφώνεται ένα  οξύμωρο περιβάλλον . Από τη μια θέλουμε επισκέπτες από τη  και από την άλλη είναι έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει με τα δειγματοληπτικά τέστ. Κάθε ημέρα αλλάζουν τα δεδομένα» είπε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε πως είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν σε όλα τη χώρα ξενοδοχεία covid”.

Ότι θέλουν ζητούν ως αμοιβές οι γιατροί αναφοράς!

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα προς διόρθωση όπως είπε ο  πρόεδρος της ΠΟΞ αλλά πρωτεύον είναι αυτό που αφορά τους γιατρούς αναφοράς.

« Το ζήτημα των γιατρών αναφοράς είναι πολύ μεγάλο  Πανελλαδικά.  Οι γιατροί ζητούν ότι αμοιβές επιθυμούν.  Δεν μπορούμε να έχουμε γιατρούς αναφοράς με τα χρήματα που θέλουν εκείνοι.  Δεν θα λύσουμε τώρα τα προβλήματα  των επαγγελματικών φορέων της χώρας. Είναι η περίοδος που πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να εκκινήσει ο τουρισμός. Μας  επέβαλλαν τα πρωτόκολλα, να έχουμε γιατρούς και όλα αυτά να τα πληρώνουμε από την τσέπη μας χωρίς να έχουμε την απαραίτητη ρευστότητα.  Και οι γιατροί ζητούν ότι θέλουν.  Να βάλουν νερό στο κρασί τους , σε ότι αφορά  τις μηναίες συμβάσεις για τη διαχείριση των κρουσμάτων.  Δεν μπορούν να ζητούν υπερβολικά ποσά. Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που έχουν είτε δωρεάν την προσέγγιση αυτή  ή με πιο φυσιολογικό τιμοκατάλογο.  Κάνω έκκληση ιδιαίτερα για τη Ρόδο. Να βάλουν νερό στο κρασί τους γιατί δεν γίνεται έτσι η δουλειά», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Ο κ.Τάσιος αναφέρθηκε  στην ανταπόκριση του υπουργού Εργασίας στο αίτημα των ξενοδόχων για τον Κοινωνικό Τουρισμό και ειδικά  στο  θέμα του χρόνου  στις πληρωμές των ξενοδοχείων.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε ο κ. Βρούτσης σε  ένα αίτημα  που αφορούσε την αποπληρωμή των ξενοδοχείων . Εμείς αναζητούμε κεφάλαια κίνησης άμεσα. Όχι όταν θα ανοίξουμε .  Καταφέραμε να γίνει  κατανοητό το θέμα από τον υπουργό. Ετσι οι πληρωμές θα γίνονται σε 30 ημέρες από την στιγμή που θα  έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα από τα ξενοδοχεία για τις πληρωμές. Είναι μια ανάσα  σε ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που τριπλασιάστηκε σε προϋπολογισμό.  Φαίνεται πως όπου υπάρχουν διάλογος υπάρχει και λύση.  Αυτό φάνηκε και στη διαδικασία των επαναπροσλήψεων», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αγορές από τις οποίες η χώρα μπορεί να αντλήσει επισκέπτες ο . Τάσιος είπε ότι είναι λίγες.

«Από λίγες αγορές θα αντλήσουμε τουρίστες  και από κάποιες με ένα ρίσκο. Νομίζω ότι  η διαδικασία συμπλήρωσης των στοιχείων των πελατών 48 ώρες πριν από την αναχώρηση  είναι καλή λύση. Το site  του υπουργείου Τουρισμού χρειάζεται μια μικρή βελτίωση σε ότι αφορά τα δεδομένα  στην Αγγλική. Ωστόσο από τα στοιχεία που θα καταγραφούν θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που είναι παράνομες. Θα μας δώσουν καλό κύκλο σκέψης για την επόμενη ημέρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Όσο για τα μέχρι τώρα στοιχεία ο κ Τάσσιος τόνισε πως το 30% του πτητικού έργου θα έρθει στην Ελλάδα σε σχέση με το 2019.

«Θα έχουμε  πάρα πολύ λίγους τουρίστες και το άγχος για το πώς θα διαχειριστούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα εσωτερικά στα ξενοδοχεία και τη διαδικασία ενδεχόμενου κρούσματος από πελάτη .Μιλάμε για πρωτόγνωρες  καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ζητήματα σε ότι αφορά τα εργασιακά. Επιμένουμε στο θέμα  του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και θέλουμε από τον Αύγουστο να έχουμε την επιδότηση της πλήρους απασχόλησης  για να προσλάβουμε κόσμο.  Έχουμε ακόμη δρόμο και θέματα που μόνο με το διάλογο αντιμετωπίζονται», είπε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε πως είναι επίσης πολύ σημαντική η ενότητα στον τομέα κάτι που αποδείχθηκε όπως είπε στις εκλογές του ΣΕΤΕ.

«Ενωμένοι και με σωστό διάλογο κερδίζουμε.Έχουμε ακόμη δρόμο  και χρειάζεται υπομονή», σημείωσε.

Όσο για το μήνυμα του προς τους ξενοδόχους της Ρόδου ο κ, Τάσιος τόνισε:

«Η βεβαίωση των πρωτοκόλλων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο που κάνει μια εξαιρετική δουλειά με την τήρηση των πρωτοκόλλων  δείχνει πως 5.208 ξενοδοχεία από τα 10.000 θα τεθούν σε λειτουργία.  Αυτό είναι θετικό καθώς θα μπουν και  άλλα ξενοδοχεία στην πορεία αρκεί να βοηθήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Να βοηθήσουν όλοι να βάλουν πλάτη. Και οι γιατροί»
Η ανακοίνωση της ΠΟΞ για τον κοινωνικό τουρισμό

Για το θέμα του κοινωνικού τουρισμού εκδόθηκε από την ΠΟΞ η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση που θα βοηθήσει στο άνοιγμα περισσότερων ξενοδοχείων, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής στον Alpha» με τον Τάκη Χατζή και την Λίδα Μπόλα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως είπε, ικανοποιήθηκε το αίτημα που είχε υποβάλει η ΠΟΞ για γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων αποπληρωμής των παρόχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, καθώς μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, η καταβολή της επιδότησης θα ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός 30 ημερών από την υποβολή αιτήσεων με πλήρη δικαιολογητικά και όχι σε τέσσερις μήνες όπως ίσχυε.

«Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να επαναλειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας, μετά και την ολοκλήρωση (σχεδόν) της λίστας των ξενοδοχείων αναφοράς Covid ανά προορισμό.  Κάνουμε αγώνα δρόμου και όσο πιο νωρίς εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ρευστότητα, τόσο περισσότερα ξενοδοχεία θα καταφέρουν να ανοίξουν εντός του Ιουλίου. Η σημερινή απόφαση είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

Σημείωσε δε, ότι η μέση πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 20% πανελλαδικά.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *