120 δόσεις: Νέος σχεδιασμός μετά τον «πάγο» της Κομισιόν

Δεν πρόκειται να κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, τόσο στην εφορία, όσο και στα ασφαλιστικά, παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες έχουν ουσιαστικά «παγώσει» την όποια διαδικασία.

Από το κυβερνητικό επιτελείο δηλώνουν ότι θα υπάρξουν δύο διαφορετικά νομοσχέδια, ενώ το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να κάνει ένα βήμα πίσω και να δηλώνει ότι η ρύθμιση για την εφορία δεν θα είναι οριζόντια και θα αφορά τους πάντες.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ακριβώς ο αντίθετος, να είναι οριζόντια και να αφορά τους πάντες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο σχεδιασμός των δύο ρυθμίσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου προκειμένου να ακολουθήσει διαβούλευση με τους θεσμούς και η ψήφισή τους στη Βουλή.

Ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει θα συνδέεται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με το ύψος του ακατάσχετου ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι όσο συνεπέστερος είναι ο οφειλέτης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού το οποίο θα λογίζεται ως ακατάσχετο.

Ωστόσο το θέμα μόνο εύκολο δεν είναι από τεχνικής φύσεως και απομένει να δούμε πως και κυρίως πότε θα προχωρήσει. Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει οριστική απόφαση, ούτε για τον αριθμό των δόσεων, αλλά ούτε και για τα κριτήρια ένταξης σε αυτή την ρύθμιση των οφειλετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Υποψήφια με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού η Μαρία Μαυρίκου

Υποψήφια με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού η Μαρία Μαυρίκου Η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου – Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» με

Close