FEATUREDΑΘΛΗΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα Σεπόλια πρωταθλητής ΝΒΑ και του κόσμου!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Έλληνας Γιάννης που όπως είπε αμεσως μετά την λήξη του 5ου τελικού του ΝΒΑ που τον έστεψε Πρωταθλητή κόμσου με του Μπακς, το Σάββατο θα είναι στην Ελλάδα … είναι εδώ και λίγες ώρες στην κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου.

Με 50 πόντους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το δαχτυλίδι του ΝΒΑ και έδωσε το πρωτάθλημα στους Μπακς μετά από πενήντα χρόνια.

ο πήρε μόνος του ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου. Αυτός ο υπέροχος Έλληνας, Γιάννης Αντετοκούνμπο! Έβαλε 50 στο ματς της ζωής του, πρωταθλητές μετά από 50 χρόνια οι Μπακς (105-98 τους Σανς).
Ό,τι και να ειπωθεί ότι και να γραφτεί γι’αυτόν τον εξωγηινό παικταρά είναι λίγο! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το παιδί από τα Σεπόλια, πήρε τους Μπακς από το χέρι και τους οδήγησε στο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, σκοράροντας 50 πόντους στο έκτο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, τελικό του ΝΒΑ!

Η εμφάνιση του απόψε, ήταν μία από τις κορυφαίες στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ και ήταν από έναν Έλληνα! 50 πόντοι, με 16/25 σουτ και… 17/19 βολές (!!!), 14 ριμπάουντ και 5 τάπες, ήταν η συγκομιδή του Greek Freak που από σήμερα, μετά από δύο βραβεία MVP και ένα του καλύτερου αμυντικού, βάζει στη συλλογή του και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά, με τους Μπακς να «ξεκολλούν» επιθετικά από τους 7 συνεχόμενους πόντους του Μίντλετον. Οι Σανς συνέχισαν νευρικά, τα «Ελάφια» ήταν πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και με τον Αντετοκούνμπο να αναλαμβάνει (10π., 6 ριμπ., 4/4 βολές) πήγαν στο +13 (29-16), από νωρίς.

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό άλλαξε σταδιακά. Χόλιντεϊ και Μίντλετον ήταν άστοχοι κι αφού ο Πέιν κράτησε τους Σανς κοντά, στη συνέχεια ανέλαβε ο Πολ, ο οποίος βρήκε ρυθμό (13π.) κι έβαλε την ομάδα του μπροστά (42-47), την ώρα που για τους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους, αλλά έδειχνε μόνος του.

Η τρίτη περίοδος, ήταν… Γιάννης εναντίον Σανς! Ο «Greek Freak» ήταν ασταμάτητος, έχοντας 20 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν λύσεις μέχρι κι από τον Καμίνσκι (!) για να μην αφήσουν τους Μπακς να ξεφύγουν (77-75).

Στην τέταρτη περίοδο, το ντέρμπι ήταν τεράστιο ως το τέλος. Ο Γιάννης συνέχιζε να οδηγεί, αλλά στο τέλος, χρειάστηκε το μεγάλο σουτ του Μίντλετον, για το 102-96, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Μπακς και τους έδωσε τον τίτλο, μετά από 50 χρόνια…

Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-75, 105-98

Φυσικά αναδείχθηκε MVP των τελικών και πανηγύρισε με επινίκια κραυγή.

Ο Γιάννης παίζει στους Μπακς εδώ και 8 χρόνια. Με πρόσωπο ολόλαμπρο από ευτυχία, και με αλαλαγμούς ευτυχίας, ο Έλληνας ΜVP αφιέρωσε το τρόπαιο στα αδέλφια του. «Πέρυσι κατέκτησε τίτλο ο Κώστας με τους Λέικερς, τώρα το κερδίσαμε και εγώ με τον Θανάση!» Τον κάλεσε μάλιστα τον αδελφό του μέσω Facetime, την ώρα που ο προπονητής του μιλούσε από το μικρόφωνο του γηπέδου! “Θανάση, έλα στο γήπεδο, σε παρακαλώ!”

«Είναι ευλογία να δουλεύω με τον Γιάννη κάθε μέρα», δήλωσε περιχαρής ο προπονητής του τίτλου, Μάικ Μπουντενχόλζερ. «Είναι μεγάλος παίκτης και ηγέτης και ακόμα πιο σπέσιαλ ως άνθρωπος».

 

 

Πηγή: sdna.gr / documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *