FEATURED

Ν. Φουτούλης : Γιατί να έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα όταν πετιούνται κάθε χρόνο έξι τόνοι σκευάσματα;

Δέσμευση ότι θα αγωνιστεί για  τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και τους φαρμακοποιούς έδωσε μιλώντας στο Notos News και την  « Απογευματινή Ενημέρωση»  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης με αφορμή την εκλογή του στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

«Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι το  θέμα των ελλείψεων σε φάρμακα. Το πρόβλημα το έθεσα στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο και μου απάντησε πως δεν υπάρχει  έλλειψη φαρμάκων σκευασμάτων.  Αυτό δεν ισχύει.  Του εξήγησα ότι υπάρχει σε φάρμακα για τα οποία δεν υπάρχουν αντίγραφα», δήλωσε ο κ. Νίκος Φουτούλης και πρόσθεσε πως ένα από τα ζητήματα που θα θέσει σε κεντρικό επίπεδο είναι η έλλειψη φαρμάκων.

«Το  πρόβλημα μας αφορά  γιατί οι κάτοικοι των νησιών δεν έχουν εύκολα πρόσβαση σε φάρμακα. Περισσότερο ταλαιπωρούνται οι ασθενείς σοβαρότερων  παθήσεων όπως για παράδειγμα οι καρκινοπαθείς. Και σε αυτά τα φάρμακα αντιμετωπίζουμε ελλείψεις.  Στον υπουργό Υγείας ανέφερα πως κάθε χρόνο  στα Δωδεκάνησα πετιούνται γύρω τους  έξι  τόνους φάρμακα .  Αναλογιστείτε το μέγεθος σε όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Πρότεινα με ΠΝΠ να συγκεντρώνονται τα φάρμακα πριν να λήξουν και να διοχεύονται.  Να δημιουργηθεί δηλαδή μια τράπεζα φαρμάκων», τόνισε ο κ. Φουτούλης.

Σχετικά με την εξέλιξη που αφορά την ένταξη του ταμείου των Λιμενικών στον ΕΟΠΥ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου:

Με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ που ενέκρινε την ένταξη του ταμείου του Λιμενικού σώματος στον ΕΟΠΥΥ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου αισθάνονται δικαιωμένοι που η πολύχρονη και επίμονη κοινή προσπάθεια έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα δίνοντας οριστικό τέλος στην περίθαλψη των Λιμενικών.

Η υλοποίηση του στόχου αυτού δεν θα ήταν δυνατή εάν δεν υπήρχε η άριστη συνεργασία του τότε υπουργού ναυτιλίας κ. Σαντορινιού, του τέως προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδη και του τότε προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου κ. Σαμαρά.

Οι ανωτέρω με προτροπή του προέδρου του Φ.Σ.Δ. κ. Φουτούλη, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο (βράβευση φαρμακοποιών ακριτικών νησιών στις 11-07-17), συμφώνησαν σε σχέδιο νόμου που προωθήθηκε και ψηφίσθηκε άμεσα στις 29-11-17 (Ν.4504/17 άρθρο 69).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *