FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ν. Σαντορινιός: Άμεσες πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του Θαλάσσιου Τουρισμού

Αναφορά προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού.

Στην αναφορά του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στηρίζοντας τις προτάσεις της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού, τονίζει ότι η κρίση, που η πανδημία έχει προκαλέσει και τα αρνητικά της αποτελέσματα στον Τουρισμό, αποτυπώνονται πλέον έντονα στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών. Οι ταξιδιωτικές ακυρώσεις, τα περιοριστικά μέτρα, η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και, εν τέλει, το πρόωρο κλείσιμό της, έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών και των εργαζομένων των νησιών και των οικογενειών τους,ενώ η Κυβέρνηση, δεν έχει καταφέρει να στηρίξει αποτελεσματικά τους κλάδους αυτούς.

Ειδικά για τον θαλάσσιο τουρισμό,ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα μας, η ενίσχυση της ανάπτυξης του συνδέεται και με την τόνωση άλλων δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση, η τροφοδοσία και το εμπόριο των νησιών. Η φετινή αναστολή της σύνδεσης με την Τουρκία,που θα μπορούσε να είχε καμφθεί αν εφαρμόζονταν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ των 72 ωρών, απέκλεισε εκατοντάδες δυνητικούς επισκέπτες και επέφερε  μια τεράστια απώλεια για τις τοπικές οικονομίες, ιδίως για τα μικρά νησιά.

Τέλος, υπό αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, μια σειρά πρωτοβουλιών, για την ανάκαμψη και ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο εφαρμογής ευρύτερων ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών που θα στοχεύουν στην υλοποίηση ενός στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου για τα νησιά της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *