FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Μικρές ζημιές στην Πάτμο από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Μικρές ζημιές προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε την Παρασκευή στην Πάτμο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του νησιού κ. Ελευθέριος Πέντες  το λιμάνι της Πάτμου έχει υποστεί σχετική ρηγμάτωση οποία όμως δεν επηρεάζει τη λειτουργία του.

Επίσης έγιναν και κάποιες κατολισθήσεις.

Η δημοτική αρχή Πάτμου θα προβεί άμεσα και στον έλεγχο των σχολικών  μονάδων.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του ο δήμαρχος της Πάτμου κ. Ε. Πέντες αναφέρει τα ακόλουθα:

Το λιμάνι μας έχει υποστεί μια σχετική ρηγμάτωση, η οποία δεν επηρεάζει την λειτουργία του.Το επόμενο βήμα μας είναι ο έλεγχος των σχολικών μονάδων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί άμεσα.Αισίως, δεν είχαμε κανένα τραυματισμό από το ισχυρό σεισμικό φαινόμενο.

Δυστυχώς, όμως, στη νησιωτική μας γειτονιά θρηνούμε δύο ψυχούλες που κατέληξαν από τα συντρίμμια του σεισμού. Η όμορφη  Σάμος πενθεί και μαζί με αυτή θρηνούμε και εμείς εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες αυτές, άλλα και σε όσους επλήγησαν.

Έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας, σε συνεργασία με το Δήμο μας, καταγράψαμε τις φθορές που προέκυψαν από το σεισμό και πρόκειται να αξιολογηθούν.

Το λιμάνι μας έχει υποστεί μια σχετική ρηγμάτωση, η οποία δεν επηρεάζει την λειτουργία του.Το επόμενο βήμα μας είναι ο έλεγχος των σχολικών μονάδων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Θέλω να ευχαριστήσω ολα τα σώματα ασφαλείας του νησιού μας (Λιμεναρχείο, Αστυνομία και Πυροσβεστική) για την άριστη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του νησιού μας, όπως, επίσης, τα συνεργεία του Δήμου μας και τους συνεργάτες μας εργολάβους καθαριότητας, 3Κ, για την πολύ καλή συνεργασία.Οι επόμενες ημέρες απαιτούν προσοχή λόγω πιθανών μετασεισμών και συνιστούμε ψυχραιμία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *