FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κ. Σβύνου: Θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για να επανέλθει ο τουρισμός στην προτέρα κατάσταση

Στην εξέλιξη της  φετινής τουριστικής σεζόν που είναι ιδιαίτερη και δύσκολη αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News και την Απογευματινή Ενημέρωση   η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος του ΙΤΕΠ του ΞΕΕ  κ. Κωνσταντίνα Σβύνου .

Αναφέρθηκε στα αναιμικά έσοδα και τόνισε πως τώρα χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να διανύσουν το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι αμφίρροπη  σε μια σεζόν που ξεκίνησε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Είχαμε το πολύ δυσάρεστο της Ολλανδικής αγοράς που είναι η τρίτη που στηρίζει την Κω και μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν έκλεισε . Είναι η πρώτη που στηρίζει τις επιχειρήσεις. Η απώλεια της είναι μεγάλο πλήγμα καθώς η Κω είναι η δεύτερη στις προτιμήσεις των  Ολλανδών», δήλωσε η κ. Σβύνου και πρόσθεσε  πως έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις από την Ολλανδία

Η Κως τώρα όπως τόνισε η κ. Σβύνου στηρίζεται μόνο στις τουριστικές αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας.

«Μας στηρίζουν οι τουριστικές αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας . ¨Όσο θα κρατούν αυτές τόσο  θα είμαστε και εμείς σε λειτουργία. Τα πράγματα όμως είναι ρευστά. Αυτό που συνέβη με την Ολλανδία μας ήρθε ξαφνικά και δεν το περιμέναμε. Ελπίζουμε να διατηρηθούν οι αγορές που έχουμε  και όσο πάει . Τουλάχιστον σαν Δωδεκάνησα  πήγαμε καλά. Οφείλουμε να συγχαρούμε όσους λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους  και κράτησαν τον τουρισμό», τόνισε η κ. Σβύνου.

Σε ερώτηση για τις απώλειες που μετρούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού  η κ.  Σβύνου δήλωσε πως αυτές κάνουν ακόμη πιο ηρωικό το άνοιγμα των επιχειρήσεων .

«Παίζουμε με μηδενικά αποτελέσματα. Όποιος κλείσει με μηδενικά αποτελέσματα και δεν μπει μέσα θα ανήκει  από εκείνους  που θα είναι σε καλύτερη θέση.  Θελήσαμε να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε την εργασία αλλά και τον τουρισμό μας . Άνοιξε για αυτό το 60% των ξενοδοχείων. Τώρα θα πρέπει να στηριχθούν με μέτρα εμπροσθοβαρή  οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν για να ανοίξουν  ξανά το 2021. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης  περιμένουμε τι ς ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη  αλλα πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος», τόνισε.

Η πρόεδρος της ΕΞΚ  υπογράμμισε πως το χειμώνα η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Θα δούμε δύσκολες καταστάσεις από το χειμώνα. Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Να μην ξεχνάμε πως ελήφθησαν  και αποφάσεις που μας πάνε πίσω όπως αυτή που αφορούσε τα συνέδρια  και τον περιορισμό των συμμετεχόντων σε αυτά», τόνισε .

Σε ερώτηση για τη σύγκριση αφίξεων και εσόδων δήλωσε

«Είναι έτσι απαραίτητη προϋπόθεση να πάμε στο 2021 με εμβόλιο. Αν δεν έχουμε τα ίδια φαινόμενα θα μας πάρει 2 μς 3 τρία χρόνια για να καλύψουμε τα κενά στον τουρισμό. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει ο τομέας στην προτέρα κατάσταση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *