FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η κοροϊδία και η αναλγησία έχουν όρια, μεγάλη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αύριο έξω από την Περιφέρεια !

Στο αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι που συνωστίστηκαν χθες στο Εργατικό Κέντρο για να υποβάλλουν στα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα   και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Το σύστημα  θα ανοίξει στις 7 Ιουλίου όπως  δήλωσε στο Notosnews ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος

«Η κοροϊδία στο μεγαλείο της δεν έχω λόγια είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει», δήλωσε στο Notosnews  ο κ. Εγγλέζος.

«Το γεγονός ότι δεν βγήκε μια επίσημη ανακοίνωση αλλά διέρρευσε από το γραφείο του Υπουργείου η αναβολή έναρξης υποβολής των ΥΔ δείχνει την αναξιοπιστία και την πλήρη αδιαφορία τους απέναντι στους εργαζόμενους που περιμένουν απεγνωσμένα να λάβουν εντός Ιουλίου την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου. Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει με τον τρόπο αυτό οι άνθρωποι όπως πάει η κατάσταση θα πληρωθούν τον Αύγουστο», δήλωσε στο Notosnews  και την Ουδέτερη Ζώνη ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης που μίλησε για την δριμεία κριτική που δέχθηκε για τον τρόπο που εκφράστηκε στο Facebook αναγγέλλοντας τις κινητοποιήσεις.

Στην σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, διαμαρτύρεται για την αλλαγή της  ημερομηνίας έναρξης υποβολής των Υπεύθυνων Δηλώσεων (ΥΔ) στο «ΕΡΓΑΝΗ» για την λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Οι λόγοι αυτής της συνεχόμενης αναβλητικής διάθεσης του Υπουργείου, απέναντι στους ξενοδοχοϋπάλληλους, είναι προφανείς. Απώτερος σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιορίσει και στο τέλος να περικόψει, μέσα στις δεσμευτικές ημερομηνίες  που δόθηκαν με ΦΕΚ και Διευκρινιστικές ΚΥΑ, αυτά που είχε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιήσει.  Το γεγονός ότι δεν βγήκε μια επίσημη ανακοίνωση αλλά διέρρευσε από το γραφείο του Υπουργείου η αναβολή έναρξης υποβολής των ΥΔ δείχνει την αναξιοπιστία και την πλήρη αδιαφορία τους απέναντι στους εργαζόμενους που περιμένουν απεγνωσμένα να λάβουν εντός Ιουλίου την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Ο κόσμος υποφέρει και αγωνιά, για το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει  χωρίς απολαβές γι’ αυτό , η Ανεξάρτητη Ενωτική πορεία, πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, καλεί όλους τους εποχιακά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, επισιτιστικά και τουριστικά καταστήματα, σε ανοιχτή Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ώρα 19:00, έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    Άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου

Την διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας ΥΔ αποζημίωσης ειδικού σκοπού – αναστολής από τους λογιστές των ξενοδοχείων, ανεξάρτητη από το αν επαναλειτουργήσουν ή όχι.

Την επιδοτούμενη ανεργία όλων των εποχιακά εργαζομένων, έως την επαναλειτουργία των εποχιακών επιχειρήσεων την σεζόν 2021, άνευ όρων και προϋποθέσεων

Την επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην επιδοτημένη ανεργία μετά το τέλος της σεζόν 2019

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν για αυτούς τους μήνες.

Αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Αναστολή πληρωμών πάγιων εξόδων π.χ. ρεύμα, νερό, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet. Μείωση ενοικίου κατοικίας όλων των εποχιακά εργαζομένων και ανέργων. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 , ΩΡΑ 19:00,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *