FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η αποκατάσταση της αλήθειας. Με τα λόγια του Γιώργου Χατζημάρκου.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η αποκατάσταση της αλήθειας. Με τα λόγια του Γιώργου Χατζημάρκου.

 

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, αρνείται να συνεχίσει το γαϊτανάκι των απαντήσεων απέναντι στα δελτία τύπου της Περιφερειακής Αρχής, και των Περιφερειακών της Συμβούλων.

 

 

 

 

Καλόπιστα σταματούμε να ανεβάζουμε τους τόνους, αναλογιζόμενοι πως οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Γιώργου Χατζημάρκου έχουν επιβαρυμένο πρόγραμμα. Άλλωστε όπως φαίνεται, όλη μέρα δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, κάνουν delivery μασκών σε νησιά (γιατί κάθε ψήφος μετρά), ή ετοιμάζουν δηλώσεις που μας εξηγούν πόσο τρομερό έργο κάνει η παράταξη τους.

 

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, σήμερα δίνει τον λόγο στον κύριο Χατζημάρκο, για να μας πει εκείνος ποιες είναι οι αλήθειες και τα ψέματα!

 

Ψέμα 1

 

“Το αίτημα του Περιφερειάρχη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ήταν για 45 εκ. ευρώ, κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χάρη σε αυτήν την επιστολή η Περιφέρεια, διεκδίκησε και πήρε 35 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.” (από Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αρχής

 

Αλήθεια:

 

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο από τα πρακτικά που “χάθηκαν”. Ομιλών, ο Γιώργος Χατζημάρκος:

 

[…] αδιάθετα σε ύψος τέτοιο που να μας επιτρέπουν να βγάλουμε ένα πρόγραμμα που να μπορέσει να στηρίξει επιχειρήσεις που έχουνε πληγεί οικονομικά από την κρίση της πανδημίας . Στις 16 Σεπτεμβρίου ζητήσαμε από την κυβέρνηση, να μας εγκρίνει ένα ποσό τουλάχιστον 40 εκ ευρώ για τον σκοπό αυτό γιατί αφού κάναμε την άσκηση στο δικό μας περιφερειακό πρόγραμμα να δούμε μέσα από άλλες δράσεις τι χρήματα θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε για να τα οδηγήσουμε σε μία τέτοια αντίστοιχη χρηματοδότηση , διαπιστώσαμε ότι τα χρήματα τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε είναι maximum 9 εκ. ευρώ. Αυτό το έχουμε περιγράψει, θα σας ανεβάσω και στην οθόνη να δείτε την επιστολή, το έχουμε στείλει και στα mail σας πιστεύω όλων των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, επαναλαμβάνω στις 16 Σεπτεμβρίου ζητήσαμε 40 εκ, ούτως ώστε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα που να είναι κατ’ ελάχιστο 40 εκ. εάν εγκριθούν και 9 εκ , σύνολο 49 εκ. ευρώ.» […]

 

Ψέμα 2

 

“Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι αναλογικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει το μεγαλύτερο ποσό στην Ελλάδα.”

 

Αλήθεια:

 

Η αναλογικότητα που περιγράφει με στόμφο η Περιφερειακή Αρχή, είναι αντικειμενική μονάχα όποτε βολεύει τους ίδιους. Όπως φαίνεται, ο κ. Χατζημάρκος λειτουργεί με πρόγραμμα εργάσιμων ημερών:

 

 

 

 

Δευτέρα: “τα 35 εκατομμύρια είναι αναλογικά περισσότερα από κάθε άλλη Περιφέρεια.”

 

Τρίτη: “Δώσαμε περισσότερα λεφτά από την Περιφέρεια Αττικής αναλογικά.”

 

Τετάρτη: “Το Νότιο Αιγαίο αναλογικά έχει δυσαναλογία πληθυσμού και ΑΕΠ”

 

Πέμπτη: “Οι επιχειρήσεις του Ν. Αιγαίου αντιστοιχούν στο μισό ΑΕΠ της χώρας”

 

Παρασκευή: “Το Νότιο Αιγαίο τελικά, αδικείται στην αναλογικότητα.”

 

 

 

 

Το Νότιο Αιγαίο και οι επιχειρήσεις του, σηκώνουν το βάρος της τουριστικής βιομηχανίας. Ο πρώτος πολίτης της περιφέρειας – ηγέτιδας δύναμης του ελληνικού τουρισμού, θεωρεί πως τα 35 εκατομμύρια, είναι “μια χαρά ποσό” για τη στήριξη των επιχειρηματιών.

 

Ψέμα 3

 

“Δόθηκε αρκετή παράταση στις αιτήσεις, το πρόγραμμα τρέχει 43 μέρες”

 

Αλήθεια:

 

Η περιφέρεια Αττικής τρέχει πρόγραμμα με παρατάσεις για σχεδόν 2 μήνες, δίνοντας παράταση αμέσως μόλις αυτή ζητήθηκε από φορείς. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με έγγραφο που επισυνάπτεται, ευγενικά ζητεί παράταση του προγράμματος από την Περιφερειακή Αρχή. Ας ακούσει ο κ. Χατζημάρκος, τουλάχιστον το Επιμελητήριο, και ας δώσει την απαραίτητη παράταση που ζητεί ο κλάδος των Λογιστών.

 

Ψέμα 4

 

“Κατόπιν αυτών, είναι φανερό ότι αποτελεί ντροπή για τον τόπο το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που υπηρετούν, οι μετρ του ψεύδους και της παραπληροφόρησης.” Η παραπάνω φράση αποτελεί μέρος δελτίου τύπου της Περιφερειακής Αρχής, αναφερόμενη στην παράταξη μας.

 

Αλήθεια:

 

Δεν βρίσκουμε ως παράταξη λόγο να απαντήσουμε, δεν στείλαμε δα και επίσημο έγγραφο που να αναφέρει ψευδές ποσό ως καθησυχαστικό δεδομένο! (Επισυνάπτεται η βεβαίωση του Επάρχου Κω-Νισύρου κ Καμπανή, ο οποίος έταζε 39 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που εσείς πανηγυρίζετε για 35…

 

Η επικοινωνιακή πολιτική αναμφίβολα έχει τον πρώτο λόγο στα καθεστώτα κ. Χατζημάρκο, ωστόσο στην εποχή της πληροφόρησης, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι, όπως έχετε μάθει τόσα χρόνια…..

 

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

 

ΥΓ. Επισυνάπτονται τα έγγραφα που αναφέρονται προηγουμένως.

ο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *