FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση και οδηγίες από την Περιφέρεια στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ( ΜΦΗ) των Κυκλάδων για την αντιμετώπιση του covid-19

Συγχρόνως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προμηθεύσει τα παραπάνω ιδρύματα με υλικά ατομικής προστασίας ( γάντια και μάσκες )

Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων φιλοξενούνται ηλικιωμένοι με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών από λοίμωξη Covid-19.
Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή ( Φεβρουάριος 2020 ) που ενέσκηψε ο ιός covid-19, έχουν αποστείλει τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους και έχουν ζητήσει την σωστή εφαρμογή τους.
Συγχρόνως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προμηθεύσει τα παραπάνω ιδρύματα με υλικά ατομικής προστασίας ( γάντια και μάσκες ).
Στις 14-08- 2020 και στις 18-08-2020, κατόπιν σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (με α.π. 32788/12.8.20, 32927/13.8.20 και 33120/17.8.20), στάλθηκαν επιστολές από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς όλες τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τις οποίες :
α) ζητείται η αναστολή των επισκεπτηρίων μέχρι 31 Αυγούστου 2020 και β) επιβάλλεται σε όλους τους εργαζομένους των Μονάδων που επιστρέφουν από άδεια, το χρονικό διάστημα 17.8.20 έως και 31.8.20, να υποβληθούν σε υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19 με τη μέθοδο PCR (ΦΕΚ 3437/τ.Β/14.8.20).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων Κώστας Μπιζάς, δήλωσε:
“Οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να τηρούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να αντιμετωπίσουμε τον covid-19 και να προστατεύσουμε μ’ ευλάβεια ιδιαίτερα τους διαβιούντες γέροντες στα κοινωνικά ιδρύματα και στους οίκους ευγηρίας αλλά και όσους διαμένουν στα οικογενειακά τους σπίτια. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται την προστασία και την αγάπη μας. Το αξίζουν διότι έχουν αγωνιστεί και έχουν προσφέρει με τις θυσίες και την εργασία τους ανεκτίμητες υπηρεσίες στις οικογένειες τους και στην κοινωνία μας γενικότερα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *