FEATUREDΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΟΠΙΚΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ενοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης

Ενοχοι όπως κατηγορούνται κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο  της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό τον 22χρονο Ροδίτη και τον 20χρονο Αλβανό.

Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη. Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορουμενος να οδηγούνται στο εδώλιο. Η συνολική ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους θα ανακοινωθεί μετά τη συζήτηση και την απόφαση για την παροχή ή μη ελαφρυντικών.

Αργά την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η ίδια θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα.

Το χρονικό

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018 όταν ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής απεφάνθη πως η νεαρή γυναίκα πριν βρεθεί στο νερό είχε χτυπηθεί άσχημα και πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Η σωρός αναγνωρίστηκε. Ανήκε στην Ελένη Τοπαλούδη φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η έρευνα του Λιμενικού αποκαλύπτει τον νεαρότερο από τους δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο συναντήθηκε η φοιτήτρια το επίμαχο βράδυ. Εκείνος με την κατάθεση του οδηγεί στον δεύτερο δράστη, τον γιο της επιφανούς οικογένειας της Ρόδου.

Πηγή: Εthnos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *