FEATUREDΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Γ .Ρουμάνης : Σε θέση ετοιμότητας το ΓΝΡ για τον κορωνοϊό

Στους σχεδιασμούς που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε ότι αφορά την πανδημία αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα  στο Notos News για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο διοικητής των Νοσοκομείων Ρόδου και Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Σε ότι αφορά τα περιστατικά Covid τόνισε, πως μόνο τέσσερα  άτομα από τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Νοσηλεύονται τέσσερα άτομα που έχουν έρθει τις προηγούμενες ημέρες και είναι σε γενικά καλή κατάσταση.  Ελέγχεται δηλαδή η κατάσταση της υγείας τους. Το νοσοκομείο νοσηλεύει ασθενείς και δίνει εξιτήρια», δήλωσε ο κ. Ρουμάνης.

Σε ερώτηση για τη χωρητικότητα της μονάδας λοιμώξεων που νοσηλεύει τα περιστατικά κορωνοϊού ο κ. Ρουμάνης δήλωσε πως είναι  δέκα άτομα.

«Υπάρχει  περιθώριο ακόμη στη μονάδα λοιμώξεων. Βλέπουμε όμως ότι  υπάρχουν αυξητικές τάσεις. Επομένως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση πριν εξελιχθεί και δεν έχουμε δυνατότητες να κάνουμε κάτι άλλο», είπε ο  διοικητής των νοσοκομείων Ρόδου και Καρπάθου.

«Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σταδιακά θα αποδεσμεύουμε κλίνες  από την Α Παθολογική  για να έχουμε χωρητικότητα για περιστατικά που αφορούν τον κορωνοϊό.  Η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη», τόνισε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει βαρύ περιστατικό στο νοσοκομείο της Ρόδου ο κ. Ρουμάνης τόνισε:

«Όχι όλα τα περιστατικά είναι  από αυτά που μπορούμε να νοσηλεύσουμε εμείς».

Σε ερώτηση για τις προσλήψεις  γιατρών για τις οποίες υπάρχουν ερωτηματικά και από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ο κ. Ρουμάνης τόνισε πως έχουν γίνει αρκετές.

«Δεν έχουν γίνει προσλήψεις αναισθησιολόγων περισσότερων και εντατικολόγων. Στις  υπόλοιπες ειδικότητες έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις. Παθολόγους έχουμε προσλάβει αρκετούς», δήλωσε.

Όσο για το αν ανησυχεί για την αύξηση των περιστατικών κορονοιού δήλωσε:

«Πρέπει όλους να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει αυτό . Να λαμβάνουν οι πολίτες τα μέτρα υγεινής . όταν γίνεται αυτό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Τα βαριά περιστατικά όπως εξήγησε ο κ. Ρουμάνης για μια φορά ακόμη θα μεταφέρονται από τη Ρόδο σε νοσοκομεία αναφοράς .

Σε  περίπτωση όμως που γεμίσουν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς τόνισε :

«Σταδιακά και εμείς θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Υπάρχουν και σε μας δυνατότητες όχι τόσο μεγάλες σε άλλα νοσοκομεία»

Στο νοσοκομείο της Καρπάθου αναμένονται τέσσερις γιατροί για να  συμπληρωθούν όλες οι ειδικότητες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *