FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γρήγορα τα αντανακλαστικά του Δήμου Ρόδου, άπαντες στη πρώτη γραμμή της φωτιάς στο Ασκληπειό!

Γρήγορα αντέδρασε η δημοτική αρχή στην είδηση της φωτιάς που άναψε σήμερα λίγο μετά τις 13:00 σε δασική έκταση κοντά στην κοινότητα Ασκληπειού.

Στην πρώτη γραμμή άμεσα μετέβη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, που είχε συνεργασία με τους διοικητές της Πυροσβεστικής κκ. Γιάννη Τσιτσικά Νικήτα Βενιό τον αστυνομικό διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη το αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου και τον αντιδήμαρχο  Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη τον αντιδήμαρχο Ν Ρόδου και Λίνδου κ. Ν Καραμαρίτη στελέχη της 95 ΑΔΤΕ για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Η κατάσβεση δεν ήταν εύκολη υπόθεση και για το λόγο αυτό ζητήθηκαν και εναέρια μέσα που έφθασαν στην περιοχή  γρήγορα και άρχισαν να επιχειρούν μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ τους εθελοντές .

Η  φωτιά άναψε όπως εκτιμάται από μπάζα που περιείχαν κάτι εύφλεκτο και έπεσαν σε παλαιά χωματερή της περιοχής. Έχουν καεί μέχρι στιγμής 120 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα παραμείνουν στην περιοχή καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στα γρήγορα αντανακλαστικά  της δημοτικής αρχής αναφέρεται ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της κοινότητας Ασκληπιειού, κινητοποιήθηκε η δημοτική μηχανή του Δήμου Ρόδου. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, την Πολιτική Προστασία, τις εθελοντικές ομάδες και κατοίκους της περιοχής δίνουμε μάχη για την κατάσβεσή της και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του Ασκληπιειού», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ρόδου.

Η ανάρτηση του δημάρχου   Ρόδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η ακόλουθη:

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της κοινότητας Ασκληπιειού, κινητοποιήθηκε η δημοτική μηχανή του Δήμου Ρόδου.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, την Πολιτική Προστασία, τις εθελοντικές ομάδες και κατοίκους της περιοχής δίνουμε μάχη για την κατάσβεσή της και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του Ασκληπιειού.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή των εθελοντών, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δίπλα στους πυροσβέστες και εθελοντές που μάχονται στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και στους κατοίκους της περιοχής, βρέθηκα σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους Τηλέμαχο Καμπούρη, Νεκτάριο Φλοσκάκη και Νίκο Καραμαρίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *