FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Α. Καμπουράκης: Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι γιατί η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί!

«Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.   Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί . Επιβάλλεται όμως   να είναι δεδομένη»

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους μετά το πέρας  της εκδήλωσης που έγινε στο 4ο Λύκειο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, αναφερόμενος σε όσα έρχονται τους επόμενους μήνες με τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία αλλά κυρίως στην κοινωνία η πανδημία.

Μέλημα της δημοτικής αρχής όπως προκύπτει, από τις δηλώσεις του δήμαρχου Ρόδου είναι η εξασφάλιση εργασίας και εισοδήματος στους πολίτες. Και αυτό θα προέλθει από τον τουρισμό και τις αφίξεις τουριστών, που συνεχίζονται και είναι η αιτία να είναι ανοικτά τα ξενοδοχεία και οι άλλες επιχειρήσεις και να έχουν δουλειά και εισοδήματα απαραίτητα για την επιβίωση τους  οι πολίτες.

«Η σκέψη μου δεν είναι η  θεωρία  αλλά οι  πράξεις και τα έργα. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους πολίτες. Κοντά στους  ανθρώπους που δεν έχουν φως στον ορίζοντα τους. Για αυτούς  πρέπει να προσπαθήσω να  εξασφαλίσω και το τελευταίο μεροκάματο που μπορεί να υπάρξει. Και αυτό προέρχεται από τον τουρισμό μας από τη σεζόν που είναι ακόμη σε εξέλιξη  ή από τον  πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Σχετικά με το μεταναστευτικό με δεδομένο ότι κλείνουν τα παλαιά σφαγεία και στο ερώτημα που θα πηγαίνουν οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:

«Έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση το πότε γίνεται μια ερώτηση.  Και κυρίως να μην κρύβει  κίνδυνο για το Ροδίτη και τη Ροδίτισα. Αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται  τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Από τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού  κρίνεται, το πότε θα κλείσει ένας προορισμός. Αισιοδοξώ να τραβήξει λίγο περισσότερο η τουριστική  σεζόν που δίνει ψωμί στον τόπο και στηρίζει την τοπική οικονομία. Είναι ευπρόσδεκτη η συζήτηση για το μεταναστευτικό  το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και λέγονται άλλα που γίνονται και δεν λέγονται.  Στην ερώτηση σας ορθά δεν θα απαντήσω γιατί ακόμη είναι σε εξέλιξη η σεζόν και από αυτή κρίνεται το εισόδημα το ψωμί του μέσου Ροδίτη».

Ωστόσο όπως τόνισε δήμαρχος η σημερινή ημέρα είχε μια νότα αισιοδοξίας και αυτή ήταν η βράβευση του 4ου Λυκείου και των μαθητών του που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό βιοηθικής. Για αυτό ο δήμαρχος τόνισε:

«Σε μια στιγμή που δοκιμάζεται όλη η Ελλάδα η σημερινή στιγμή με υποχρεώνει να είμαι χαμογελαστός γιατί είμαι σε ένα σχολείο δημόσιο που όμως  εκπέμπει νοικοκυριό και τάξη.  ¨Όλα είναι σε τάξη και καθαρά.  Το κυλικείο και αυτό είναι πεντακάθαρο. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους μαθητές   και στην παιδεία . Τα παιδιά καταβάλλουν προσπάθεια ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες να ξεπεράσουν το σκοτάδι και να βαδίσουν προς το φως , Με επιτυχίες στα μαθήματα τους υπηρετώντας τα όνειρα τους. Σε λίγο καιρό κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες θα κληθούν  να δώσουν εξετάσεις και να κάνουν πράξη τα όνειρα τους. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί . Επιβάλλεται να είναι δεδομένη. Σε κάθε περίπτωση μπράβο στους εκπαιδευτικούς τους γονείς  και τους μαθητές που καταφέρνουν να περνούν πάνω από τον πήχη που τα ίδια θέτουν»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *