Χριστίνα Τετράδη: Προχωράμε σε μια αχαρτογράφητη σεζόν

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες θα λειτουργήσουν όσα ξενοδοχεία ανοίξουν φέτος.

Το κλίμα που επικρατεί στον τουρισμό περιέγραψε μιλώντας στο Notosnews και την «Απογευματινή Ενημέρωση» η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ κ. Χριστίνα Τετράδη.

Σχετικά με τις τουριστικές αγορές το τοπίο παραμένει θολό και υπάρχουν και κάποιες όπως αυτή της Αγγλίας που είναι πολύ σημαντική για τη Ρόδο και για τα υπόλοιπα νησιά του νομού και μπορεί να μην ανοίξει καν φέτος!

«Πρέπει να είμαστε πιο ηρωικοί και πιο εν αναμονή φέτος. Όλοι οι ξενοδόχοι θέλουν να βάλουν πλάτη και να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας και τις τοπικές οικονομίες. Προχωράμε όμως σε μια αχαρτογράφητη σεζόν.  Ανοίγουν κάποιες αγορές.Μεγάλο ερωτηματικό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να μην ανοίξει καθόλου φέτος.Αν μεταφερθεί η έναρξη για τη συγκεκριμένη αγορά τον Αύγουστο δεν ξέρω να συμφέρει τους ίδιους τους Βρετανούς να επανεκκινήσουν τα ταξίδια . Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα .Στα Ιόνια Νησιά η  Αγγλία καλύπτει το 70% των αφίξεων . Ναι μεν ακούμε για χώρες που ανοίγουν αλλά ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουμε. Για ελάχιστες ακούμε ότι έχουμε συγκεκριμένη πρώτη ημέρα πρώτης άφιξης», δήλωσε η κ. Τετράδη.

Σε ερώτηση  για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εξασφαλιστεί  χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις η κ Τετράδη δήλωσε:

«Έχουμε πιέσει όλοι οι φορείς του τουρισμού πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε πώς να  λειτουργήσουμε.  Τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έχουν ανοίξει χωρίς να έχει διευκρινιστεί πως.  Χρειάζεται μεγάλη βοήθεια στο κομμάτι των εργοδοτικών εισφορών. Εκεί έχει γίνει μια παραχώρηση από πλευράς κυβέρνησης που θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος των εισφορών. Εμείς δεν έχουμε καταλάβει όμως  πως θα γίνει αυτό. Δεν έχουμε καταλάβει  πόσοι υπάλληλοι είναι σε αναστολή. Υπάρχουν πάρα πολλά  αναπάντητα ερωτήματα  όπως για παράδειγμα τι γίνεται με τους εργαζόμενους που μπορεί να βγουν από την αναστολή αλλά αργότερα να χρειαστεί να ξαναμπούν σε αυτό το καθεστώς όταν δεν υπάρχουν πληρότητες. Είναι πολλά τα ζητήματα για τα οποία  πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Και τα ξενοδοχεία Covid είναι στον αέρα», τόνισε.

Η κ Τετράδη τόνισε πολλά ξενοδοχεία έχουν εισέλθει στην ειδική πλατφόρμα του ΞΕΕ κατέθεσαν στοιχεία και έχουν λάβει το ειδικό σήμα.

«Αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν αποφασίσει αν θα ανοίξουν και πως θα λειτουργήσουν. Οι λόγοι  είναι  τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το κόστος που επιφέρουν τα εργασιακά και η  ρευστότητα. Μόνο σε ποσοστό 10% οι ξενοδόχοι έχουν πρόσβαση σε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο τουρισμός ξεκινάει με τις προκαταβολές από τους τουρ οπερείτορς. Εξαιτίας τη ς πανδημίας όμως  δεν έχουν εισπραχθεί χρήματα.Ως εκ τούτου πως μπορεί κανείς να επανεκκινήσει το ξενοδοχείο του και να αγοράσει τις μετρητοίς  τα πρώτα αγαθά.  Αν από κάπου δεν μπουν χρήματα δεν είναι εύκολο να κυλήσει το ζήτημα της λειτουργίας», τόνισε και πρόσθεσε πως ελάχιστα από τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν.

Όσο για το πόσα ξενοδοχεία  εποχικής λειτουργίας θα ανοίξουν η κ Τετράδη τόνισε πως δεν υπάρχει και για  αυτό σαφής εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
To πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στη Ρόδο

Κλείδωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στη Ρόδο αύριο Παρασκευή  19.06.20. Ο κ. Κικίλιας το

Close