Χρεωκόπησε και ο Thomas Cook Γερμανίας… !!!

Και ο γερμανικός βραχίονας του Thomas Cook, Thomas Cook GmbH και Neckerman, τέθηκε πριν από λίγο σε κατάσταση αφερεγγυότητας. Η διοίκηση της εταιρίας, κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες να διασώσει την εταιρία, αλλά τελικά πριν από λίγο κατατέθηκε στο δικαστήριο αίτηση για πτώχευση, προκειμένου να αναδιοργανωθεί η εταιρεία.

Στις εταιρείες που μπαίνουν σε καθεστώς πτώχευσης περιλαμβάνονται οι Neckermann Reisen, Air Marin, Bucher Reisen και Öger Tours. Σχεδόν 1.200 θέσεις εργασίας επηρεάζονται μόνο στο Oberursel της Έσσης.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είχε κυκλοφορήσει σε στενό κύκλο από νωρίς σήμερα το πρωί, αν και χθες το βράδυ, η διοίκηση της εταιρίας, είχε ανακοινώσει σε στενό κύκλο την παράταση της ζωής της μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές.

Όπως είχε ανακοινώσει από χθες η διοίκηση της εταιρίας στην επίσημη ιστοσελίδα, «Η γερμανική διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συνομιλίες με δυνητικούς δανειστές και όλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα στο Βερολίνο και στο Βισμπάντεν, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέχιση της λειτουργίας της Thomas Cook GmbH». «Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την διάσωση της εταιρείας μας.

Το οφείλουμε αυτό στους πιστούς πελάτες μας, στους μακροχρόνιους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες και σε όλους τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας», είπε η Stefanie Berk, Διευθύνωνουσα Σύμβουλος της Thomas Cook GmbH. «Πολλοί από τους πιστούς συνεργάτες μας στους προορισμούς, όπως οι ξενοδοχειακές ομάδες, σηματοδοτούν επίσης την προθυμία να μας υποστηρίξουν», συνέχισε αναφερόμενη στις προσπάθειες των ξενοδόχων σε Τουρκία, Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλλουν οικονομικά, αλλά και στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

Και κατέληγε η χθεσινή ανακοίνωση: «Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, η διοίκηση θεωρεί ότι θα αναγκαστεί να καταθέσει πτώχευση για τις εταιρείες Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH, Bucher Reisen & Öger Tours GmbH και ενδεχομένως και άλλες εταιρείες».

Πηγή: money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Εξόρμηση του ΠΑΜΕ στο Sunwing

Εξόρμηση πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί στο ξενοδοχείο Sunwing, με αφορμή τη χρεωκοπία της Thomas Cook στελέχη του ΠΑΜΕ. Ενημέρωσαν τους

Close