Χατζηδάκης: Να σώσουμε την ΔΕΗ – Προτεραιότητες Ελληνικό και Σκουριές

Την βούληση της κυβέρνησης να κρατήσει ό,τι θετικό έχει γίνει από τους προκατατόχους της το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την μεγάλη έννοια για την διάσωση της ΔΕΗ, εξέφρασε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Στοχεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων» δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι με την ΔΕΗ «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε». Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κ. Μανόλη Παναγιωτάκη, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα σχέδιο σωτηρίας, που θα δώσει νέα προοπτική βιωσιμότητας στην επιχείρηση.

«H κυβέρνηση δεν έρχεται να γκρεμίσει, αλλά να χτίσει και να κρατήσει ό,τι θετικό έχει γίνει. Η ομάδα των τριών είναι μια μετριοπαθής τεχνοκρατική ομάδα, που είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι η έπαρση και η αλαζονεία δεν είναι καλή σύμμαχοι μιας νέας κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός επισήμανε ότι το α’ εξάμηνο θα είναι κομβικής σημασίας για την πορεία του κυβερνητικού έργου και μίλησε για την σημασία, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως επισήμανε, το ΥΠΕΝ είναι ένα υπουργείο κρίσιμο για την καθημερινότητα, καθώς συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής, αλλά και πρωταρχικής σημασίας και για την οικονομία.

Όπως αναφέρθηκε σε δύο επενδύσεις, είναι καταλυτικός ο ρόλος του ΥΠΕΝ, όπως η επένδυση στο Ελληνικό και οι Σκουριές στην Χαλκιδική. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στην προσπάθεια της χώρας να καλλιεργήσει ένα υγιές και φιλόξενο επενδυτικό κλίμα, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στα θέματα χωροταξίας και χρήσεων γης.

Κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα αντιμετωπιστούν τα έργα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων με τα νησιά, οι ιδιωτικοποιήσεις ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ, οι μεγάλοι ενεργειακοί αγωγοί που ο ρόλος και η σημασία, όπως τονίστηκε, άπτεται και του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επίσης και ο τομέας των υδρογονανθράκων με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και την προσέλκυση και νέων παικτών. Μεγάλη σημασία αποδίδεται επίσης στις ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και σε άλλες πρωτοβουλίες, που θα δώσουν ώθηση σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Τ.Θεοδωρικάκος: Στις 23/7 στη Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

Στην προαναγγελία ότι το ν/σ με τις αλλαγές στην απλή αναλογική στους δήμους θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου

Close