Υπουργικό Συμβούλιο: Με εντολή Τσίπρα προχωρούν οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Εδώ και τρεις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη και την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου αλλά και του Αρείου Πάγου αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να έδωσε την εντολή να προχωρήσουν κανονικά οι επικείμενες αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει σε συνέντευξή του πως τις αποφάσεις θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο και πως η «αγωνία της αντιπολίτευσης συνδέεται με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

Χθες Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία απέρριψε την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για συναίνεση στο θέμα της επιλογής των επικεφαλής του Αρείου Πάγου. Η ΝΔ με επιστολή του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νίκου Παναγιωτόπουλου απέρριψε την πρόταση Καλογήρου κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία» και τονίζει ότι είναι αδύνατον να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία σε κάτι τέτοιο. «Ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη. Αντισυνταγματική γιατί μια κυβέρνηση που έχει προκηρύξει εκλογές είναι επί της ουσίας υπηρεσιακή και ως εκ τούτου μπορεί να προβαίνει μόνον σε πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απαντητική επιστολή.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Read previous post:
Η παιδεία είναι θέμα ανατροφής. Δεν έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση και υπάρχει λόγος για αυτό

Σ᾽ αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι τείνουν να μπερδεύουν την εκπαίδευση με την παιδεία. Αν και τα δυο προέρχονται απ᾽

Close