Τροπολογία φέρνει τέλη κυκλοφορίας με το… μήνα

Κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική ρύθμιση. Ποιο είναι το κόστος για την ανάκτηση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Ποια πρόστιμα για διορθώσεις στο έντυπο Ε9 διαγράφει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο.

Τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων κυκλοφορίας και χρήσης τους ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος με την καταβολή των αντίστοιχων τελών καθιερώνει και για το 2019 το υπουργείο Οικονομικών.

Τα λεγόμενα «τέλη με το μήνα» προβλέπονται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή με άλλες διατάξεις της οποίας καθιερώνεται επίσης νέες προθεσμίες υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι αντί της ισχύουσας προθεσμίας των 30 ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου, όλες οι μεταβολές θα μπορούν να δηλωθούν εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαίου του επόμενου έτους από αυτό της μεταβολής. Επιπρόσθετα όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη διόρθωση του Ε9 χωρίς πρόστιμα έως τη δημοσίευση των νέων διατάξεων στο ΦΕΚ, ενώ τυχόν πρόστιμα που εκκρεμούν και εκπρόθεσμες τροποιητικές δηλώσεις Ε9 παραγράφονται. Αντίθετα, στην περίπτωση που τα πρόστιμα έχουν ήδη βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα όσοι ανακτήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα θα πρέπει να πληρώσουν τα 2/12 των ετήσιων τελών, για τρεις μήνες καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για όσους ανακτήσουν τις πινακίδες έως το τέλος του έτους, τα τέλη τα οποία θα καταβληθούν είναι ίσα με το άθροισμα των μηνών που απομένουν συν 2/12.

Έλενα Λάσκαρη

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Read previous post:
Αστυνομικοί στο Βόλο έσωσαν με τα σώματα τους 14χρονη από αυτοκτονία. Μέσα σε ένα 24ωρο απέτρεψαν δύο αυτοκτονίες νεαρών

Μέσα σε ένα 24ωρο αστυνομικοί στο Βόλο έσωσαν την τελευταία στιγμή δύο νέους ανθρώπους που είχαν αποφασίσει να βάλουν τέλος

Close