Το Run Greece ανοίγει την «αγκαλιά» του

Μεθαύριο ο μαζικός αθλητισμός στη Ρόδο θα έχει την τιμητική του με τη διεξαγωγή των αγώνων 5 και 10χλμ., καθώς κι αυτού των 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων, ενταγμένων στο πρόγραμμα του Run Greece. Είναι μια διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, όπως επίσης αρκετών τοπικών χορηγών.

Φέτος η διοργάνωση έχει «μεγαλώσει» αφού εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ρόδου, θα συμμετάσχουν κι εκείνοι από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Σύμη και Σύρο. Είναι ένα σημαντικό βήμα, ώστε ο αγώνας να έχει πραγματικά δύναμη στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο ότι την εκπροσωπεί βάσει του σχεδιασμού του συγκεκριμένου προγράμματος από τον ΣΕΓΑΣ.

Το πρόγραμμα και οι συμμετοχές
Την Κυριακή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10.00 με την εκκίνηση του αγώνα των 10χλμ. από την πλατεία Δημαρχείου και θα συνεχιστεί στις 11.30 μ’ αυτόν των 5χλμ., ενώ στις 11.35 θ’ αγωνιστούν τα παιδιά στα 1000μ. Όσον αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής, οι on line έχουν κλείσει, όμως όσοι ενδιαφέρονται μπορούν σήμερα, 9.00-13.00, να περάσουν από τα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας» για να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα και από τις 16.30 έως τις 20.00 περίπου από το κιόσκι στην πλατεία Κύπρου. Συμμετοχές, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες και δεν έχει καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα γίνονται και στο κέντρο παραλαβής υλικού, στο ξενοδοχείο Plaza το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 20.00.

Η συνέντευξη Τύπου
Χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΤΕΔΚ έγινε η συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής όπου και δόθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Βασίλης Ζήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του αγώνα για το «ευ αγωνίζεσθαι» και την άσκηση των συμμετεχόντων παράλληλα με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της τουριστικής προβολής της Ρόδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ευχαρίστησε μάλιστα την Περιφέρεια και τον Δήμο για τη σημαντική στήριξη όπως επίσης όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές για την πραγματοποίηση του αγώνα.
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, ο Νίκος Νικολής ως εντεταλμένος Αθλητισμού δήλωσε πως, από την αρχή της προσπάθειας ήταν κοντά στον αγώνα όταν και πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη Ρόδο. Συνεχάρη επίσης τους διοργανωτές και σημείωσε πως η Περιφέρεια θα είναι και στο μέλλον κοντά στο Run Greece, ενώ προσκάλεσε κι όλο τον κόσμο να το παρακολουθήσει την Κυριακή.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και πρωταθλητής στο στίβο, Μιχάλης Σεΐτης, αναφέρθηκε στη στήριξη και από τον φορέα που εκπροσωπεί, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, αφού, όπως ανέφερε, γνωρίζει πόσο σκληρή δουλειά χρειάζεται με κατάλληλο συντονισμό και πρόγραμμα για να γίνει ένας τέτοιος αγώνας. Δήλωσε επίσης πως ο ΔΟΠΑΡ θα κάνει ό, τι μπορεί για τη στήριξη όχι μόνο του στίβου άλλα και των άλλων αθλημάτων, ευχόμενος κάθε χρόνο το Run Greece να έχει ρεκόρ συμμετοχών.

Ως μέλος του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, ο Μιχάλης Παυλούς μετέφερε τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κώστα Παναγόπουλο και τον γενικό της γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή. Στη συνέχεια εξεδήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο αγώνας αποκτά όλο και νέους φίλους από περισσότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μέσω των  on line συμμετοχών δρομέων από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Σύμη και Σύρο. Βάσει αυτού λοιπόν γίνεται πραγματικότητα η περιφερειακή διάσταση του αγώνα με τη στήριξη των ναυτιλιακών εταιρειών και τις προσφορές στη μετακίνηση. Τέλος, σημείωσε πως το Run Greece αναγνωρίζει κι άλλη μια σημαντική διοργάνωση αυτές τις μέρες στη Ρόδο, τη Historica, σχετική με την ποδηλασία, γι’ αυτό και προέτρεψε τους φίλους του στίβου να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις της.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ και του αγώνα, Σάββας Διακονικόλας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των εθελοντών και της συνοχής όλων των ομάδων για την επιτυχία, ενώ περιέγραψε και τη διαδρομή, ίδια με πέρυσι, που θα διανύσουν οι συμμετέχοντες την Κυριακή. Σύμφωνα με τα μέχρι και χθες στοιχεία, στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν 1100 αθλητές-αθλήτριες στα 5χλμ., 350 στα 10χλμ. και 650 παιδιά στον αγώνα των 1000μ. Στόχος, όπως συνέχισε, είναι να υπάρχει αύξηση 10-15% στις συμμετοχές κάθε χρόνο και έκανε γνώστη τη μεγάλη προσπάθεια της ΕΑΣ και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, προκειμένου να είναι λειτουργήσουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, ο Τάκης Μιχαηλίδης, υπεύθυνος διαδρομής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, τόνισε πως ο αγώνας αυτός είναι αρκετά σημαντικός για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε μαζική ή λαϊκή βάση με οφέλη για τη φυσική κατάσταση των δρομέων.
Επίσης, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις εκδηλώσεις της Historica και προέτρεψε τον κόσμο μαζί με το Run Greece να στηρίξει τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πηγή Ροδιακή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Παρουσία του αντιδημάρχου Στέφανου Δράκου οι αντιπλημμυρικές εργασίες στη Μεσαιωνική Πόλη

Παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, ξεκίνησαν  την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στις 06:00

Close