«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» Το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας είναι αδιαπραγμάτευτο, για το κεντρικό κράτος όμως φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο.

Το συνταγματικό τους δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, με την κάλυψη των θέσεων του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με βάση το οργανόγραμμα των δομών υγείας, αντί για δεδομένο παραμένει μέχρι σήμερα ζητούμενο σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελλορίζου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αποκλεισμού των νησιωτών ακόμα και από βασικές υπηρεσίες υγείας, διότι οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο στα χαρτιά και το Ιατρείο λειτουργεί με έναν αγροτικό γιατρό. Οι εκκλήσεις των κατοίκων για στελέχωσή του με γιατρούς ειδικότητας, εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαν συμμάχους στον αγώνα τους.

Η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στο Καστελλόριζο που συνεχώς αναπτύσσεται αλλά οι υποδομές παραμένουν στάσιμες, δυσκολεύει την ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον.

Η βελτίωση των λιμενικών υποδομών για να έχει την δυνατότητα το νησί να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη, τουριστικά και επαγγελματικά, είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και για την ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού.

Ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και αυριανή Περιφερειακή Αρχή θα απαιτούμε από την Αθήνα.

Το όραμά μας για Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς την στήριξη των νησιωτών.

Ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό.

Μαζί θα διεκδικήσουμε την στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καστελλόριζου, μαζί θα δρομολογήσουμε έργα υποδομών,μαζί ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» θα απαιτήσουμε από το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί ότι είμαστε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αντώνης Καμπουράκης ανεβάζει τους τόνους: Αλαζονεία, αμετροέπεια και ξερολισμό καταλογίζει στη δημοτική αρχή.

Αν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή είναι ευτυχής με την κατάσταση στο λιμάνι της Ρόδου, με γεια της και χαρά της.

Close