Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν οικόπεδα στη Λέρο μέσω offshore

Μέσω offshore εταιρειών, τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν επτά αγορές ακινήτων και οικοπέδων συνολικής έκτασης 16,4 στρεμμάτων στη Λέρο, σε περιοχές του νησιού όπου λειτουργούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News», οι αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί είναι παράνομες, εξαιτίας του νόμου περί δικαιοπραξιών, ο οποίος απαγορεύει, για λόγους εθνικού συμφέροντος, την πώληση ιδιοκτησιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στους νομούς εκείνους που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο, εφόσον οι αγοραστές τους είναι υπήκοοι χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πώς κατόρθωσαν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να παρακάμψουν την ελληνική νομοθεσία και μάλιστα να αγοράσουν εκτάσεις και ακίνητα τόσο στην ανατολική όσο και στη βόρεια περιοχή της Λέρου, όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ναύσταθμοι, παρατηρητήρια αλλά και λιμένας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα τουρκικά παράλια.

Αρχικά δεν καταφέρνει να αποκτήσει γη, διότι η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) εισηγείται αρνητικά ως προς το αίτημά του. Ενάμιση χρόνο αργότερα, όμως, θα το επιτύχει μέσω μιας offshore εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε με έδρα την Κύπρο.

Ένας δεύτερος Τούρκος επιχειρηματίας, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, θα επιχειρήσει ακριβώς το ίδιο το 2016, με Έλληνες «διαμεσολαβητές». Μάλιστα, οι σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις συνήφθησαν σε δύο συγκεκριμένα συμβολαιογραφικά γραφεία, ένα στην Λέρο κι ένα δεύτερο στην Αθήνα.

Η υπόθεση έχει περιέλθει στην προσοχή λειτουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι, μάλιστα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, στη Λέρο, αλλά και σε άλλα νησιά της Ελλάδας, να έχουν γίνει ακόμα περισσότερες αγορές ιδιοκτησιών, από εταιρείες που ανήκουν σε τουρκικά συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
H κωμωδία του Μολιέρου “Ζωρζ Νταντέν – Ο ανύπαρκτος σύζυγος” στο Παραδείσι απο την Θεατρική Ομάδα “Θεωρίων” 

Θεέ μου, κάνε να μην παντρευτώ ποτέ. Κι αν παντρευτώ, κάνε να μην απατηθώ. Κι αν απατηθώ, κάνε να μην

Close