Τελευταία ευκαιρία για τις 120 δόσεις: Ολιγοήμερη παράταση Τι θα γίνει με πάγια ρύθμιση και εξωδικαστικό

«Κληρώνει» σήμερα για τις 120 δόσεις αλλά και τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών, καθώς έχει προγραμματιστεί η τελική -εκτός απροόπτου- σύσκεψη της ελληνικής πλευράς με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών.

Για τις 120 δόσεις, αυτό που ουσιαστικά θα «κλειδώσει» είναι το διάστημα της παράτασης, καθώς αν και υπάρχουν εισηγήσεις για «ξαφνικό θάνατο» σήμερα που λήγει η προθεσμία, η λογική λέει ότι το «παράθυρο» θα μείνει ανοικτό για κάποιες ημέρες έτσι ώστε να προλάβουν όσοι το αποφάσισαν την τελευταία εβδομάδα. Πάντως, παρά τις διαρροές περί παράτασης ως το τέλος Οκτωβρίου, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο.

 

Για την πάγια ρύθμιση, η βελτίωση της οποίας χαρακτηρίζεται από την ελληνική πλευρά ως αναγκαία συνθήκη για να πετύχουν και οι 120 δόσεις, τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σύγκλιση, ειδικά μετά την υποχώρηση των ξένων τεχνοκρατών στο θέμα των περιουσιακών κριτηρίων, ωστόσο το επιτόκιο που θα επιβαρύνει όσους ξαναμπαίνουν στη ρύθμιση, παραμένει σε εκκρεμότητα, με δεδομένο ότι οι Θεσμοί επιμένουν ότι πρέπει να είναι πολύ υψηλότερο από 5%. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι η νέα πάγια ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο κι ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανόν να μην συμπεριληφθεί στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά σε άλλο που θα έρθει στη Βουλή προς το τέλος του έτους.

Κι αν οι εξελίξεις για τις ρυθμίσεις οφειλών είναι λίγο ως πολύ δρομολογημένες, αυτό που «καίει» περισσότερο τους Έλληνες τεχνοκράτες είναι η μετάβαση στο περιβάλλον της νέας Οδηγίας 1023/2019, η οποία πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 20 Ιουνίου και «χάθηκε» μέσα στον προεκλογικό κυκεώνα. Η Οδηγία αυτή είναι επί της ουσίας το πλαίσιο για το νέο Εξωδικαστικό, όπως θα λειτουργεί σε όλα τα κράτη- μέλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας «2ης ευκαιρίας» σε όσους ατύχησαν επαγγελματικά, δημιουργώντας χρέη στο Δημόσιο και στις τράπεζες.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Δημοπρατήθηκαν από την Περιφέρεια τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Κέας, Κύθνου, Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης

Χρηματοδοτούνται με 582.000,00 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου Το μέγιστο των διαθέσιμων πόρων της επενδύει η

Close