Ταμείο… των 100 πρώτων ημερών του κάνει ο Ν. Μηταράκης

Απολογισμό των 100 πρώτων ημερών του επανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επιχειρεί ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

«Εναλλαγή συναισθημάτων και έντονο αίσθημα ευθύνης» χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή, όπως σημειώνει. «Ξεκινήσαμε με ξεκάθαρους στόχους: τη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι πρώτιστη προτεραιότητά του αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών.

Μεταξύ των πεπραγμένων των πρώτων 100 ημερών του υπουργείου, ο κ. Μηταράκης αναφέρει τις ταχύτερες διαδικασίες ασύλου, τον περιορισμό της διάρκειας επιδομάτων, τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων, τον έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ, την αποσυμφόρηση των νησιών κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Επίσης, την ανάληψη ευθύνης όλων των δομών φιλοξενίας από το υπουργείο, τη μετατροπή ανοικτών δομών σε κλειστές και ελεγχόμενες, την καθιέρωση της χρήσης προσωπικής κάρτας εισόδου για όσους εισέρχονται σε αυτές, που είναι σε φάση ολοκλήρωσης, και τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία με τους αιτούντες άσυλο και την επίδοση αποφάσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Απόσυρση του άρθρου 93 από το περιβαλλοντικό ν/σ ζητά ο Δήμαρχος Κω

Την απόσυρση του άρθρου 93, που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, ζήτησε με επιστολή του από τις

Close