ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει λύσεις η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους τώρα!

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

Όπως επισημαίνεται ο   ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή του με όλους όσοι διεκδικούν στήριξη από την κυβέρνηση  και καλεί την κοινωνία να στηρίξει  εκείνους που είναι σε δεινή θέση .

«Οι νησιωτικές κοινωνίες αλλά και ολόκληρη η χώρα, αντιμετωπίζουν μια δεύτερη «πανδημία», αυτή τη φορά στην επιχειρηματικότητα και την εργασία. Οι πληττόμενοι επαγγελματικοί και εργασιακοί κλάδοι έχουν ξεσηκωθεί και, είτε μέσω  κινητοποιήσεων είτε πιέζοντας με ανακοινώσεις και επιστολές διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζεται.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το «επίσημο» άνοιγμα της τουριστικής περιόδου την , 1η Ιουλίου, έχει δύο όψεις. Στην βιτρίνα,  έχουμε τις περιοδείες υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ στα Δωδεκάνησα όπου ως οι πρώτοι «τουρίστες» της περιοχής μας, ήρθαν, απόλαυσαν την ομορφιά του τόπου μας, ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά, και αποχώρησαν με χαμογελαστές διαβεβαιώσεις. Παράλληλα όμως, μηδενική μέριμνα, μηδενικά κονδύλια, μηδενικός απολογισμός.

Οι νησιωτικές κοινωνίες αλλά και ολόκληρη η χώρα, αντιμετωπίζουν μια δεύτερη «πανδημία», αυτή τη φορά στην επιχειρηματικότητα και την εργασία. Οι πληττόμενοι επαγγελματικοί και εργασιακοί κλάδοι έχουν ξεσηκωθεί και, είτε μέσω  κινητοποιήσεων είτε πιέζοντας με ανακοινώσεις και επιστολές διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της ΝΔ.

Παραδείγματα τέτοιων εργασιακών κλάδων μόνο τις τελευταίες δύο μέρες, είναι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι ξεναγοί με την αυριανή (2/7) συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι στους  κλάδους υγείας, ως τους εργαζομένους αεροναυτιλίας στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Όσο η κυβέρνηση – επιχειρηματικός όμιλος του Κυριάκου Μητσοτάκη εμμένει σε αδιέξοδες πολιτικές που ευνοούν ημετέρους η λίστα θα μεγαλώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή του με όλους όσοι διεκδικούν στήριξη από την κυβέρνηση αυτή δημιουργούν την πολύ δύσκολη περίοδο, και καλεί την κοινωνία να στηρίξει τους συμπολίτες μας. Οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι ενεργά για να δυναμώσει η φωνή μας, να ακουστούν τα αιτήματά μας, να στηριχτούν όλοι όσοι πνίγονται από την οικονομική ασφυξία που οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάθε κλαδική κινητοποίηση να γίνει κινητοποίηση όλων μας. Με αλληλοστήριξη, αλληλεγγύη και επιμονή θα τα καταφέρουμε.

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Η κοροϊδία και η αναλγησία έχουν όρια, μεγάλη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αύριο έξω από την Περιφέρεια !

Στο αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι που συνωστίστηκαν χθες στο Εργατικό Κέντρο για να υποβάλλουν στα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα   και

Close