Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη

“Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη- Πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία επαγγελματικών σχολών αλλά και πανεπιστημιακής σχολής στην Κω με δέσμευση να αναλάβει ο Δήμος τη στέγασή τους.”

Με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη συναντήθηκε  χθες το πρωί στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, παρόντος του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Μανόλη Ζερβού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Καματερός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Μουστάκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Καραγιάννης Βασίλειος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος να προχωρήσει στα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα τρία σχολεία του νησιού που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, πρωτοβουλία που επικροτήθηκε και από τον Υφυπουργό Παιδείας, ο οποίος την χαρακτήρισε ως “την καλύτερη λύση”.

Ο κ. Κυρίτσης έθεσε επίσης το ζήτημα της σχολικής στέγης στο νησί και την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων σχολικών κτιρίων, με προτεραιότητα ένα νέο Γυμνάσιο στην πόλη της Κω και το Λύκειο του Ζηπαρίου.

Παράλληλα κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση στην Κω δημόσιου ΙΕΚ, επαγγελματικών σχολών με ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων αλλά και το ζήτημα της φιλοξενίας μιας σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και ενοποίησης των ΤΕΙ.

Προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Δήμος Κω αναλαμβάνει τη δέσμευση να στεγάσει τις νέες δομές.

Με την προοπτική φιλοξενίας μιας σχολής στην Κω, συμφώνησε και ο Βουλευτής κ. Καματερός.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Please follow and like us:
onpost_follow 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Δωδεκάνησα: Τα μικρά που γοητεύουν

 Χάλκη, οι Λειψοί, η Τέλενδος, το Μαράθι, η Ψέριμος και οι Αρκιοί μάς συστήνονται μέσα από τους ανθρώπους τους. ΧΑΛΚΗ

Close