Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ρόδου με εκπροσώπους του Ελληνικού Κτηματολογίου

Την δέσμευσή τους να συμβάλουν στον εκσυχρονισμό του Κτηματολογίου Ρόδου ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των συναλλασσομένων, δήλωσαν προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κτηματολογίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, στην διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τηλέμαχος Καμπούρης, ο προέδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου, Αντώνης Γιαννικουρής και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Γιάννης Δημόπουλος.

Εκ μέρους του Ελληνικού Κτηματολογίου, έλαβαν μέρος ο Γενικός Διευθυντής, Στέφανος Κοτσώλης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Δημήτρης Ρόκος, και η Διευθύντρια Διοίκησης, Μαρία Κασάπη.

Στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε διεξοδική συζήτηση για τα υπάρχοντα προβλήματα του Κτηματολογίου Ρόδου, για την διεκπεραίωση των πλέον των 20.000 εκκρεμών υποθέσεων, για τον τρόπο μετάβασης των υποθηκοφυλακίων, ακόμα και για το στεγαστικό πρόβλημα, με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κτηματολογίου να ζητούν την συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την ομαλή μετάβαση του Κτηματολογίου Ρόδου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, ώστε να περάσει σε μία νέα εποχή, απόλυτα συνυφασμένη με την τεχνολογική εξέλιξη και παράλληλα να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, δεσμεύτηκαν να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων του Κτηματολογίου με την χρηματοδότηση από μέρους τους, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, της πρόσληψης τριών δικηγόρων και τριών μηχανικών για δύο χρόνια, για την διεκπεραίωση των 20.000 πράξεων οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το Γραφείο Τύπου

Απάντηση

Read previous post:
Δήμαρχος Ρόδου: «Επιτακτική ανάγκη η ανατροπή της κατάστασης που παραλάβαμε»

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Την πρώτη συνεδρίασή του για τη νέα δημαρχιακή περίοδο είχε σήμερα Παρασκευή 1

Close