Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σ. Τερζούδη

 

Στα πλαίσια της «θωράκισης» των νησιών της Δωδεκανήσου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος έγινε δεκτός στα γραφεία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα και είχε συνάντηση εργασίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Τερζούδη στις 21.5.2018 το πρωί.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η καλή και στενή συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το Πυροσβεστικό Σώμα, την προσφορά του οποίου αναγνωρίζει το σύνολο της κοινωνίας μας και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κ. Χ. Κόκκινος.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η εμπρόθεσμη έλευση εναερίων μέσων πυρόσβεσης στην περιοχή μας. Να μην παρατηρηθεί η περσινή κακή καθυστέρηση που παραλίγο να κοστίσει στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά μας. Τον Ιούνιο αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα δύο (2) Canadair στη Σάμο και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στα Μαριτσά της Ρόδου. Επίσης δύο ελικόπτερα θα είναι επανδρωμένα καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο και με αφετηρία την Αττική θα βοηθούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών με εναέριες βολές νερού και μεταφέροντας και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο χώρο της φωτιάς.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε -και είχε τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της Π.Υ.- να διοργανωθούν ημερίδες και σεμινάρια για την Πολιτική Προστασία από την Πυροσβεστική Ακαδημία στις εθελοντικές οργανώσεις και στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Αιτήθηκε καλύτερη στελέχωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή μας και τη διάθεση των προς απόσυρση πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής στα μικρά νησιά που δεν έχουν πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Τέλος επανέφερε το αίτημα για να δημιουργηθεί κλιμάκιο Πυροσβεστικής στην Κάλυμνο.

  • Εντός των ημερών θα υπάρξει συνάντηση εργασίας του κ. Χ. Κόκκινου για ακόμα καλύτερο συντονισμό με τις ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε Ρόδο και Κω.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Κάλεσμα στον κόσμο από τον Γ.Σ. Δωδεκάνησο

Σας περιμένουμε όλους στους αγώνες της ομάδας  Γ.Σ Δωδεκάνησος μπάσκετ με αμαξίδιο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ,για να εμψυχώσουμε τους

Close