Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μανδράκι από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού μας που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έχουν στήριξη από την κυβέρνηση.

Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου η διοίκηση του οποίου  όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ.Παναγιώτης Εγγλέζος περιμένει διευκρινήσεις  επί των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί προκειμένου να τοποθετηθεί.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν ταχθεί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της ΔΕΗ της ΔΕΣ ΡΟΔΑ οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και άλλοι φορείς.

Αξίζει  να σημειωθεί πως στην κινητοποίηση μετέχουν εργαζόμενοι από μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία του νησιού μας που ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση  ώστε να έχουν δουλειά φέτος.

«Τα μέτρα είναι ένα τρύπιο δίχτυ που δεν  μας προσφέρει καμία προστασία. Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να παίξουν με την τύχη μας.Είμαστε έρμαιο των ορέξεων των εργοδοτών για το αν θα μας πάρουν στη δουλειά», δήλωσε στο Notosnews και στην Απογευματινή Ενημέρωση  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε πως  υπάρχουν τεράστια κενά στις εξαγγελίες που έχουν γίνει.

««Θα έχουμε εργαζόμενους που είτε δουλεύουν ή όχι θα λαμβάνουν 600 ευρώ το περισσότερο. Η πρόβλεψη που έχει γίνει είναι μέχρι 31 Σεπτεμβρίου.Από εκεί  και πέρα δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη μέτρο και εξαγγελία.Εχουν προγραμματίσει να μας συντηρήσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και μετά βλέπουμε. Ποιους αφορά η εκτίμηση  του  υπουργείου ότι θα μείνουν άνεργοι 120.000 άνθρωποι; Επέλεξαν  μήπως να πάρουν κάποιους στη δουλειά πριν ανοίξει η σεζόν. Υπάρχουν τεράστια κενά στις εξαγγελίες. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν καταφέραμε να κωδικοποιήσουμε τις εξαγγελίες και να προχωρήσουμε», τόνισε.

Φωτογραφίες Βούλα Κηρύκου- Amada Colossos Resort

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Στο Καστελλόριζο ο Χρήστος Ευστρατίου

Για τον εορτασμό των Πολιούχων του νησιού και συναντήσεις εργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας και εκτελούμενα έργα Στον εορτασμό των

Close