Στρατής Κύτελης : Παραμένουμε σε επαγρύπνιση για τα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων

“Ζητήσαμε την παράταση  στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των αιτούντων άσυλο  στα πλαίσια της προσπάθειας για  τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοιού”

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα μιλώντας στο Νotos News και την Απογευματινή Ενημέρωση ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ.  Στρατής Κύτελης.

Σημειώνεται πως  την παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας αιτούντων άσυλο που διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών ζήτησαν με κοινή δήλωση-αίτημα οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, Κω, Θεοδόσης Νικηταράς και Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

Στη δήλωση-αίτημά τους οι δήμαρχοι ζητούν, «στο πλαίσιο της πρόνοιας που έχει επιδειχθεί από την κυβέρνηση με τη λήψη δέσμης μέτρων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός κυκλοφορίας του πληθυσμού που διαμένει στα ΚΥΤ, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων κορωνοϊού Covid-19», να προβούν σε παράταση της χρονικής διάρκειας των μέτρων και της μαζικής αποσυμφόρησης των νησιών.

«Είναι γεγονός ότι το μεταναστευτικό στη Χιο τη Σάμο και τη Λέσβο έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική  κάμψη και το αίσθημα της ανασφάλειας στους συμπολίτες μας. Μετά την  πανδημία  είναι οξυμένη η κατάσταση. Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Σε ένα ΚΥΤ που φιλοξενεί 15.000 μετανάστες έχει δοθεί η εντολή βάση νόμου ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου δεν έχουν δικαίωμα να εξέλξουν του ΚΥΤ. Για το λόγο αυτό σε συνενόηση με τους υπόλοιπους συναδέλφους ζήτησα να δοθεί παράταση στην έξοδο των  μεταναστών για να διασφαλίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Κύτελης.

Σε ερώτηση αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή των  κλειστών κέντρων ο δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

«Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι μεγάλες. Το σύνολο των  μεταναστών δηλαδή 20.000 άτομα φιλοξενούνται σε πέντε έξι δομές. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  είναι η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των  νησιών μας», τόνισε ο κ. Κύτελης και τόνισε πως έχει μειωθεί ο πληθυσμός των  μεταναστών στη Μόρια.

«Εμείς επαγρυπνούμε και δεν δεχόμαστε επεκτάσεις αυτών των δομών. Είναι απόφαση και βούληση όλων  μας να αδειάσουν τα νησιά μας», τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα γίνουν κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση υλοποιήσει την απόφαση της ο κ. Κύτελης δήλωσε :

«Θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν θα γίνει χωρίς τη συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε επιφυλακή για να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Ο κ, Κύτελης αναφέρθηκε και στα ροβολήματα που παρουσιάζει ο τουρισμός στη Μυτιλήνη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Έκτακτη σύσκεψη πολιτικής προστασίας στο Δήμο Λέρου

Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν

Close