Στο Πολυτεχνείο πρόσφυγες από την «Clandestina» – Άλλοι 385 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα – Ξανά στην προανακριτική της Βουλής σήμερα ο Κ. Φρουζής –

«Κανείς δεν ανήκει στην κόλαση των στρατοπέδων» τονίζουν μετανάστες που μέχρι προχθές έμεναν στην κατάληψη «Clandestina» επί της οδού Μπουμπουλίνας 42, την οποία εκκένωσε η αστυνομία, και πλέον βρήκαν στέγη στο Πολυτεχνείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για foto Στο Πολυτεχνείο πρόσφυγες από την «Clandestina» Στο Πολυτεχνείο πρόσφυγες από την «Clandestina» 

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι αρνήθηκαν να κατευθυνθούν στην Αμυγδαλέζα ή σε περιοχές μακρυά από την πρωτεύουσα, όπου τους ενημέρωσαν ότι θα μεταφέρονταν, και ότι τελικά τους «άφησαν στη μέση του πουθενά» και τους είπαν να περπατήσουν «μέσα στη βροχή».

Επίσης, απευθύνουν έκκληση για φαγητό, ρούχα και κουβέρτες αλλά και ευρύτερα για στήριξη από τον κόσμο, «γιατί δε ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί – ειδικά αν οι μπάτσοι έρθουν να μας πιάσουν, δε ξέρουμε τι θα μας κάνουν».

Σημειώνεται ότι αρχές έχουν πληροφορηθεί το γεγονός και φέρεται να εξετάζουν τη στάση τους. Τέλος, θυμίζουμε πως μετά τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ την Δευτέρα, η Σύγκλητος του ΕΜΠ έχει δηλώσει ότι θα προασπίσει με όλες της τις δυνάμεις, μαζί με όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα, το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Δήλωση κατοίκων της κατάληψης Μπουμπουλίνας – Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια»

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η κατάληψη Μπουμπουλίνας εκκενώθηκε την Τρίτη 12/11/19 περίπου στις 6 το πρωί. Μεταφερθήκαμε στην Πέτρου Ράλλη και το βράδυ μας μοίρασαν σε 4 λεωφορεια. Άφησαν επισης μια οικογένεια και μια γυναίκα “ελεύθερες”, χωρίς στέγη στην Αθήνα.

Άρνηση να καταλήξουμε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Τα 4 λεωφορεια κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Όταν συνειδητοποιήσαμε που μας πήγαιναν, αρνηθηκαμε να κατέβουμε από τα λεωφορεια, ολοι, όλες και όλα. Αρνηθηκαμε επειδή γνωρίζουμε τις συνθήκες εκει, κάνεις δε θα ήθελε να μείνει πάνω από 24 ώρες σε αυτό το μέρος. Περάσαμε τη νύχτα χωρίς φαι και νερό, στο σκοτάδι.

Άρνηση να επαναπροωθηθούμε σε μακρινές περιοχές

Το πρωί, οι μπάτσοι είπαν οτι βρεθηκε μια λυση και ότι θα μας πήγαιναν σε στρατοπεδα μακριά απ’ την Αθήνα. Εμείς που ήμασταν στα 2 λεωφορεία που θα πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη αρνηθηκαμε να επαναπροωθηθουμε και τους ρωτήσαμε γιατί να πάμε εκεί. Απάντησαν ότι θα έπρεπε να μας βάλουν σε κάποιου είδους φυλακή έτσι κι αλλιώς καθώς είχαμε διαπραξει ρευματοκλοπη και ότι θα μας μετέφεραν σε απόσταση 5 ωρών απ’ την Αθήνα. Πήραμε θέση συλλογικά ενάντια σ’ αυτήν την απόφαση. Είπαν ότι θα μας οδηγούσαν πίσω στην Αθήνα αλλά στην πραγματικότητα μας άφησαν στη μέση του πουθενα, 10 χιλιόμετρα από το κοντινότερο μέτρο και μας είπαν να περπατήσουμε μέσα στη βροχή.

Πίσω στην Αθήνα

Εδώ στην Αθήνα έχουμε μια ζωή, κάποια από μας σπουδάζουν, πηγαίνουν σχολείο, ξέρουμε κόσμο. Σε κάθε περιπτωση, η ζωή είναι καλύτερη εδώ απ’ ό,τι εκει, εδώ στην πρωτεύουσα έχουμε περισσότερες δυνατότητες.

Θέλουμε να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Δε θέλουμε λυπηση. Δε θέλουμε να μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Δε θέλουμε να μας ταισουν το σκατοφαγητο τους, δε το χρειαζόμαστε. Ο μόνος τρόπος να αποφασίσουμε για τις ζωές μας είναι να είμαστε εδώ στην Αθήνα.

Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια

Ζούσαμε σε καταλήψεις επειδή τα λεφτά που μας δίνει το κράτος δεν είναι αρκετά για νοικι και φαγητό και στα μέρη που προσφέρει το κράτος χειρότερες συνθήκες μας περιμένουν. Παρ όλα αυτα, πριν μας αφήσουν να φύγουμε, οι μπάτσοι μας υποσχέθηκαν ότι αν μας βρουν ξανά σε κατάληψη, θα μας πάνε φυλακή.

Τώρα είμαστε πίσω στην Αθήνα, δεν έχουμε στέγη και έχουμε έρθει στο Πολυτεχνείο γιατί ξέρουμε ότι θα βρούμε κόσμο εδώ που θα μας υποστηριξει.

Χρειαζόμαστε αυτήν την υποστήριξη τώρα, καθώς δε ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί – ειδικά αν οι μπάτσοι έρθουν να μας πιάσουν, δε ξέρουμε τι θα μας κάνουν.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΖΕΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ

 

Άλλοι 385 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 259 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 88 από τη Χίο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 11:10 το πρωί αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Patmos», μεταφέροντας 20 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 18 από τη Λέρο.

 

Ξανά στην προανακριτική της Βουλής σήμερα ο Κ. ΦρουζήςΞανά στην προανακριτική της Βουλής σήμερα ο Κ. Φρουζής

Υπόθεση Novartis: Γιατί ένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και προστατευόμενος μάρτυρας.

Συνεχίζεται σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του ήδη κατηγορούμενου για διάπραξη κακουργημάτων πρώην επικεφαλής της Novartis Κ. Φρουζή. Μαρτυρίες, καταθέσεις, στοιχεία από σκληρούς δίσκους, επεξεργασμένα ηλεκτρονικά έγγραφα από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., έρευνες του FBI κ.λπ. δεν συνιστούν ασφαλώς επαρκείς ενδείξεις σκανδάλου για τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπροστά στην κατάθεση του κ. Φρουζή.

Το σύνολο των ελεγχόμενων ΜΜΕ, ολόκληρη τη χθεσινή μέρα, προβάλλοντας τους όψιμους ισχυρισμούς και την κατάθεση ενός ανθρώπου που αυτονόητα όντας κατηγορούμενος υπερασπίζεται με όποιον τρόπο νομίζει τον εαυτό του, προεξοφλούσαν ότι διέπραξε παραπτώματα η «σκευωρός» Ελένη Τουλουπάκη.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η υποτιθέμενη πίεση που, σύμφωνα με τον Κ. Φρουζή, ασκήθηκε σε βάρος του αφορούσε μια συνάντηση με όλους τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους νομικούς του συμβούλους, στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος φέρεται να ζήτησε να αποδεσμευτούν κάποιοι λογαριασμοί του. Παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να αποδεσμεύσει λογαριασμούς με ποσά πάνω από ένα δισ. ευρώ, υποδίκων για διάφορες υποθέσεις καταχρήσεων, χρηματισμών κ.λπ.

Έωλος ισχυρισμός

Ο Κ. Φρουζής προφανώς αγνοεί ότι και τα υπομνήματα, τα οποία υπέβαλε όταν κλήθηκε ως ύποπτος, αποτελούν καταθέσεις, άσχετα αν ο ίδιος δεν θέλησε να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως. Παραμένει επίσης πιθανό να κληθεί ξανά, όπως και κάθε κατηγορούμενος μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας και αφού συλλεγούν όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

Ο ισχυρισμός Φρουζή ότι η εισαγγελέας θα του παρείχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα σε περίπτωση που ο ίδιος προχωρούσε σε καταγγελίες κατά πολιτικών είναι πασιφανώς έωλος, δεδομένου ότι τα στοιχεία της δικογραφίας για τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας αφορούσαν πρώτα και κύρια τον ίδιο. Επομένως, ό,τι κι αν ισχυρίζεται τώρα ο κ. Φρουζής πριν από κάθε άλλον, οι εισαγγελείς γνωρίζουν ότι ένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και προστατευόμενος μάρτυρας. Εξάλλου, για τον ίδιο λόγο και ο άλλος κατηγορούμενος, καθηγητής Μανιαδάκης, έχασε την ιδιότητα του προστατευόμενου ευθύς μόλις προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Για τον λόγο αυτό άλλωστε επιχείρησε στη συνέχεια να διαφύγει.

Η προανακριτική επιτροπή, έστω και αποδεκατισμένη μετά το τσεκούρι της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., θα συνεχίσει με τις ερωτήσεις βουλευτών στον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, του ΣΦΕΕ και μέλος του θινκ τανκ για την υγεία που δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Το βέβαιο είναι ότι τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, κομμάτι της οποίας επιμένει να σιωπά στα όσα κακόβουλα και συκοφαντικά εκτοξεύονται κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Χρηματισμοί γιατρών

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν -πέρα από το δικαίωμα του Κ. Φρουζή στην υπεράσπισή του- να συμμερίζονται τα όσα λέει η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όταν έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι το σκάνδαλο Novartis, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της εταιρείας ο κ. Φρουζής, είναι υπαρκτό αλλά μόνο ως προς το σκέλος που αφορά χρηματισμούς γιατρών! Ποιος όμως ενορχήστρωνε τότε τους χρηματισμούς;

Πώς θεωρούν θύμα δήθεν «σκευωρίας» τον κ. Φρουζή για το σκέλος που αφορά τους πολιτικούς, αλλά την ίδια ώρα τον εγκαλούν ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο Novartis; Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είναι προφανές πως μετά την ποινική δίωξη στον Α. Λοβέρδο και την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση για δύο πρώην υπουργούς τα δύο κόμματα επιλέγουν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Φρουζή και των εμπλεκομένων, ταυτιζόμενοι μαζί τους με κάθε κόστος.

https://4news.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-clandestina/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Τι όρους θα θέσει ο Μητσοτάκης στον Ζάεφ – Τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα – Η «γενναία απόφαση» που ζητεί η Γεννηματά από τον Μητσοτάκη

Με δεδομένη την ελληνική γραμμή υπέρ της ένταξης των χωρών των Δ.Βαλκανίων στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον

Close