Στο Καστελλόριζο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης

Όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία. Η Περιφέρειά μας περήφανη για τα νησιά και τους νησιώτες μας υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες στα νησιά της και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που επέλεξαν τη Δωδεκάνησο και τις Κυκλάδες για να περάσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα, ανοίγοντας με ευλάβεια και κατάνυξη τις πόρτες των ναών και των Εκκλησιών της και δείχνοντας τα ήθη και τα έθιμα της μεγαλοβδομάδας και τη λαμπρή γιορτή της νησιώτικης Ανάστασης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφτηκε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, ενώ παντού παρευρέθηκαν τα μέλη της Περιφερειακής Αρχής ζώντας και συμμετέχοντας μαζί με τους αιγαιοπελαγίτες μας στα δρώμενα των ημερών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης, αφού επισκέφτηκε την Σύρο και μετά την Πάτμο για την μοναδική τελετή αναπαράστασης του νιπτήρος, έκανε Ανάσταση στο ακριτικό Καστελλόριζο που μαζί με όλα τα νησιά του συμπλέγματος της Μεγίστης, τη Ρω και τη Στρογγύλη φόρεσε τα γιορτινά του για να στείλει από τις ακτές της Μικράς Ασίας το μήνυμα της Ανάστασης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Συναντήθηκε με τις Αρχές του νησιού και τους Διοικητές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, επίσης με τον Εφημέριο Πατέρα Γεώργιο που ευχαρίστησε για τις ακολουθίες που κατανυκτικά τέλεσε την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση καθώς και με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σαμψάκο με τον οποίο συζήτησαν για θέματα του νησιού.

Την Κυριακή του Πάσχα επισκέφτηκε την Διοίκηση Άμυνας της Μεγίστης, συναντήθηκε και τσούγκρισε το αυγό με τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας που υπηρετούν στα θαλάσσια σύνορά μας και φυλάττουν τις Θερμοπύλες μας στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελληνικής γης. Συνεχάρη τον Στρατιωτικό Διοικητή Συνταγματάρχη κ. Σαράντη Τυλιγαδά για την άψογη παρουσία των τιμητικών αγημάτων του στρατού μας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναό του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Μεγίστη, όπου αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Φλεβάρης ευχήθηκε στα παιδιά που υπηρετούν στο Καστελλόριζο, τη Ρώ και την Στρογγύλη αλλά και σε όλα τα νησιά μας και σε όλες τις μονάδες της πατρίδας μας, υγεία και δύναμη, ενώ μετέφερε και τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επίσης επισκέφτηκε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΤΠΚ Τρουπάκης» που ήταν λιμενισμένο στο λιμάνι της Μεγίστης και ευχήθηκε στον Πλωτάρχη κ. Ν. Αγιαννίτη και το πλήρωμα Χριστός Ανέστη και καλές θάλασσες. Ανέφερε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων που χαίρουν της αγάπης και της στήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της αναχώρησης όταν η φρουρά της Ρώ αποχαιρέτησε από το Κάστρο του νησιού, το πλοίο με τους επισκέπτες του, ανεμίζοντας την Ελληνική σημαία.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Εκδηλώσεις για το Λημέρι της Μονολίθου

"Μερτικό 'χει το Λημερι Στης ελευθεριας τ' αγέρι..." Ηλ. Αναστασιαδης Με τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις προς τιμή

Close