Στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, καθώς από πρώτη Ιουλίου και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα μπορούν να δέχονται πτήσεις εξωτερικού.

 

Τα αεροδρόμια της Ρόδου της Καρπάθου και της Κω επισκέπτεται σήμερα  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία συμπεριλαμβάνονται σ΄αυτά που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Σκοπός της επίσκεψης είναι ο συντονισμός των διαδικασιών ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου, τον κ. Χαρδαλιά υποδέχθηκαν ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος , ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης  

 

«Με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου.

Σε τρεις ημέρες ανοίγουν τα 5 Διεθνή αεροδρόμια των νησιών μας σε πτήσεις από το εξωτερικό και ξεκινά έτσι μια νέα εξαιρετικά απαιτητική περίοδος.

Μια περίοδος, στην οποία προσπαθούμε να κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο τις επιπτώσεις στην οικονομία μας και σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι δύσκολες αποστολές απαιτούν καλό σχεδιασμό και πάνω σε αυτό δουλεύουμε καθημερινά, χωρίς να υπάρχει στην παγκόσμια κοινότητα η απόλυτη συνταγή.

Οι προκλήσεις, έρχονται για να τις αντιμετωπίζουμε, κοιτώντας πάντα #mprosta»   επεσήμανε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

 

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού), για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων.

Γα όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Με ομόφωνες αποφάσεις Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Αντώνης Καμπουράκης και Γραμματέας ο Δήμαρχος Θήρας

Close