Στον «πάτο» της λίστας των Δημοκρατιών η Ελλάδα -Περνάμε μόνο την Τουρκία

Αρνητικές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας όσον αφορά την λειτουργία της Δημοκρατίας και ουσιαστικά κατατάσσεται στην κατηγορία των «ελαττωματικών» δημοκρατιών», στην ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2018.

Και μάλιστα κάθε χρόνο οι επιδόσεις μας χειροτερεύουν.
Παγκοσμίως η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση σε σύνολο 167 χωρών, υποχωρώντας κατά μία βαθμίδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ομως άν πάρουμε υπόψιν μας μόνον τις 21 χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα κατατάσσεται προτελευταία, ξεπερνώντας μόνον την Τουρκία. Η οποία φυσικά απέχει από το να χαρακτηρίζεται Δημοκρατία και κατατάσσεται ως «υβριδικό καθεστώς».
Το πιό ανησυχητικό για την ελληνική δημοκρατία, είναι η λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους, όπου η Ελλάδα μετά βίας πιάνει την βάση. Η βαθμολογία της είναι 5,36 στα 10.

Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση μεταξύ των κρατών της Δυτικής Ευρώπης , με εξαίρεση φυσικά την Τουρκία, η οποία στην φετινή έκθεση κατέρρευσε στο σημείο 5 ενώ το 2017 ξεπερνούσε την χώρα μας.

Αδύνατα σημεία είναι επίσης η συμμετοχή στα κοινά και ο πολιτικός πολιτισμός όπου η χώρα μας λαμβάνει 6,88 μονάδες. Οι επιδόσεις μας είναι πολύ καλύτερες στο εκλογικό σύστημα / πλουραλισμός και στις ατομικές ελευθερίες.

Ο συνολικός βαθμός της Ελλάδας είναι αμετάβλητος σε σχέση με το 2017 όμως οι μετρήσεις του Economist φανερώνουν μία σταθερή πτώση τα χρόνια της κρίσης. Το 2008, πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο βαθμός της Ελλάδας ήταν 8,13.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως κατατάσσεται η Νορβηγία. Μεταξύ των πρώτων χωρών βρίσκονται η Ισλανδία, η Σουηδία και η Δανία.

Την χειρότερη θέση σε όλο τον κόσμο καταλαμβάνει η Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Στον «πάτο» της λίστας των Δημοκρατιών η Ελλάδα -Περνάμε μόνο την Τουρκία | iefimerida.gr

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Εξαιρετικές εμφανίσεις για του αθλητές του ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στον τελευταίο αγώνα για το 2018 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Εξαιρετικές εμφανίσεις για του αθλητές του ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στον τελευταίο αγώνα για το 2018 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Ο αγώνας

Close