Στα μέσα Μαΐου στο λιμάνι του Βόλου τα πρώτα ελικόπτερα Kiowa Warrior

Στις 15 Μαΐου αναμένονται τα πρώτα από τα 70 μεταχειρισμένα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior, που θα προμηθευτεί η Αεροπορία Στρατού, τα οποία αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το doureios.com και σύμφωνα με πληροφορίες του , τα ελικόπτερα αναμένονται να αφιχθούν στην Ελλάδα στις 15 Μαΐου και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Βόλου. Τα ελικόπτερα θα ξεφορτωθούν στο λιμάνι και 6 από αυτά που θα βρίσκονται σε πτήσιμη κατάσταση και θα πετάξουν αμέσως για το Στεφανοβίκειο.

Τα υπόλοιπα θα φορτωθούν σε νταλίκες και θα μεταφερθούν οδικώς για να συναρμολογηθούν στην συνέχεια από το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού, στο 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης.

Τα ελικόπτερα, στην παρούσα φάση εκτελούν δοκιμές στις ΗΠΑ για έλεγχο συστημάτων, ενώ στις αρχές Απριλίου το Γενικό επιτελείο Στρατού αποδέσμευσε τα πρώτες φωτογραφίες των OH-58D Kiowa Warrior με ελληνικά εθνόσημα.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη, που του επιτρέπουν να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός εκτός των Ε/Π των Απάτσι. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των Απάτσι δεν είναι ικανή να καλύψει όλο το εύρος των αποστολών …ούτε και να απογειώνονται για υπηρεσία αναγνώρισης…

Το μικρό μέγεθος του ελικοπτέρου OH-58D Kiowa (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) που επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή στο έδαφος και η ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου (πολυβόλα των 7,62 χλστ., ρουκετών των 2,7», κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος – εδάφους [AGM-114 Hellfire]) μπορούν να το καταστήσουν «πολυεργαλείο» με πολύ χαμηλό κόστος.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Read previous post:
Βαρύ πένθος για τον 21χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κρήτη: Επιασε τον σταυρό στα Θεοφάνεια και σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά….

Τραγικά παιχνίδια έπαιξε η μοίρα στον 21χρονο Σταμάτη που βρήκε ακαριαίο θάνατο σε δυστύχημα στο Πλατάνι – Σκοτώθηκε επίσης ο

Close