Σκοπιανό: Μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις που έκανε ο Σαράντος Καργάκος

«Μήπως τους μεγαλύτερους συμμάχους τους βρήκαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα» αναρωτιόταν ο Σαράντος Καργάκος το καλοκαίρι.

Ο Σαράντος Καργάκος, ο μεγάλος Έλληνας δάσκαλος, φιλόλογος και ιστορικός που έφυγε από κοντά μας πριν από μερικά 24ωρα, είχε πολλάκις τοποθετηθεί για το Σκοπιανό και τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών.

Μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις του, ήταν φέτος το καλοκαίρι όταν σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Metropolis 95.5, περιγράφει πώς βίωσε ο ίδιος την επαφή του με το Σκοπιανό ήδη από την περίοδο που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία μέχρι και σήμερα.

Ο Σαράντος Καργάκος περιγράφει αρχικά την επαφή του με έναν Γιουγκοσλάβο στρατιώτη στα σύνορα με την Ελλάδα, ο οποίος έκανε προπαγάνδα επί ελληνικού εδάφους. Όταν ο στρατιώτης τότε Καργάκος παρουσίασε το γεγονός στους ανωτέρους του, εκείνοι του είπαν «μην ξύνεις το ζήτημα, έχουμε εντολές από τους πολιτικούς να μην ασχολούμαστε».

Παράλληλα σχολιάζει την απάθεια, την πνευματική και πολιτική δειλία που σημειώσαμε ως λαός απέναντι στους Σκοπιανούς οι οποίοι εργάστηκαν για τα «δίκαιά» τους με μεθοδικότητα. «Πού είναι ο πνευματικός κόσμος της Ελλάδας, οι αρχαιολόγοι μας», αναρωτιόταν ο μεγάλος δάσκαλος.

«Μήπως τους μεγαλύτερους συμμάχους τους βρήκαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα» αναρωτιόταν;

Ακούστε τον με προσοχή…

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Κέρδη 120 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018 Αριθμός-ρεκόρ στους νικητές πρώτης κατηγορίας

ΤΖΟΚΕΡ: Δείτε ποια περιοχή της Ελλάδας βγάζει εκατομμυριούχους Κέρδη 120 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018 Αριθμός-ρεκόρ στους νικητές πρώτης κατηγορία

Close