Σια Αναγνωστοπούλου : Φέτος είχαμε τουρισμό…χωρίς τουρισμό

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν στην άτυπη ΔΕΘ δεν δίνουν απαντήσεις σε εργαζόμενους σε επιχειρηματίες  σε όλους αυτούς που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας. Οι ελαφρύνσεις προσανατολίζονται σε ολίγους»

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων η πρώην Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν δίνουν απαντήσεις στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την κρίση.  Αυτό που φαίνεται στο βάθος του τούνελ είναι πως θα έχουμε μνημόνιο. Κάτω από τις γραμμές αυτό  λέει η κυβέρνηση.  Αυτή τη φορά το μνημόνιο  θα έχει ελληνική υπογραφή. Είναι  κρίσιμο να κατανοήσουμε πως  ξεχειλώνεται η αντίληψη για την εργασία και τα ωράρια. Διαλύονται όσα γνωρίζαμε δηλαδή».

Ειδικά για τον τουρισμό  με αφορμή την ανησυχία και τους προβληματισμούς στο ΞΕΕ η κ. Αναγνωστοπούλου  τόνισε πως στον τουρισμό δημιουργήθηκε μια μαύρη τρύπα.

«Είχαμε φέτος τουρισμό… χωρίς τουρισμό. Αυτό είχε απίστευτες επιπτώσεις στον κόσμο που επιβιώνει μέσω του τομέα», τόνισε.

Σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δήλωσε:

«Όλη η αντίληψή της κυβέρνησης η αδιαφορία  και η έλλειψη σχεδίου κορυφώθηκε με τις μάσκες. Ήταν γελοίο αυτό που έγινε. Δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την κοινωνία. Δεν μπορεί να έχει μπει η κοινωνία  σε lockdown και τελικά μετά από όσα περάσαμε και την επάνοδο  στην κανονικότητα να βλέπουμε αυτό το φαινόμενο. Δεν είχαν έγκαιρα σχέδιο για τις μάσκες και φθάσαμε σε αυτή την  κατάσταση φέτος» .

Η πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της γειτονικής Τουρκίας.

«Η Τουρκία παίζει δύο χαρτιά ταυτοχρόνως.Ενώ  δείχνει πως είναι διατεθειμένη  να μπει σε διάλογο με την Ελλάδα, χρησιμοποιεί την επιθετικότητα για να επισπεύσει ή να εκβιάσει πράγματα.  Δεν είναι  νομίζω  αυτός ο  καλύτερος τρόπος για να επιλυθεί η διαφορά της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με τον πλέον ειρηνικό τρόπο. Η γειτονική χώρα  βγάζει επιθετικότητα που έχει να κάνει τον τυχοδιωκτισμό που χαρακτηρίζει τον Τουρκικό εθνικισμό τα τελευταία χρόνια. Ασκούν πίεση μέσω της επιθετικότητας», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις η κ . Αναγνωστοπούλου δήλωσε:

«Δεν ξέρω τι πολιτική θα ακολουθήσουν. Είναι χώρα λειτουργεί συνέχεια επιθετικά τον τελευταίο καιρό. Χρησιμοποιεί για νομιμοποίηση τη γλώσσα του διαλόγου και μετά την αναιρεί με επιθετική συμπεριφορά. Η σύνοδος Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου θα είναι κρίσιμη  για τις κυρώσεις σε βάρος της .  Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τη στάση της και τα ελληνοτουρκικά να γίνουν «κόκκινες γραμμές της. Όταν έχουμε  μια Τουρκία που λειτουργεί τυχοδιωκτικά δεν ξέρουμε αν δεν μπουν κανόνες από την ΕΕ τι μπορεί να σημαίνει αυτό»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Γ. Παππάς : Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει χωρίς στήριξη επιχειρηματίες και εργαζόμενους

«Τα μέτρα συνεχώς εξελίσσονται. Η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για  τις ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο

Close