Σε κινητοποίηση στην Αθήνα ο πρόεδρος των αστυνομικών

Τη Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν χθες το πρωί, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, διεκδικώντας την καταβολή νυχτερινών δεδουλευμένων με τη μισθοδοσία τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης οι αστυνομικοί δεν έλαβαν την προβλεπόμενη καταβολή των δεδουλευμένων για το μήνα Δεκέμβριο και προχώρησαν στην πρώτη συμβολική κινητοποίηση. Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου, είπε επίσης ότι απασχολεί ιδιαιτέρως τους συναδέλφου του οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει με το θέμα αυτό, επί του οποίου και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Πάντως χθες εκδόθηκε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η οποία αναφέρει τα εξής: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί που διοχετεύονται και διακινούνται σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό.

Διευκρινίζεται ότι:
• τα νυχτερινά μηνός Νοεμβρίου 2018 καταβλήθηκαν κανονικά με τη μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2019,
• τα νυχτερινά μηνός Ιανουαρίου 2019 καταβάλλονται κανονικά με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2019,
Όσον αφορά τα νυχτερινά μηνός Δεκεμβρίου 2018:
• με τη μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2019 χορηγήθηκε αποζημίωση για (12) ώρες, ανά δικαιούχο,
• για τις υπόλοιπες ώρες, έχει προωθηθεί ήδη νομοθετική ρύθμιση και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η οριστική τακτοποίηση της εκκρεμότητας, ενώ
• για τις ως άνω υπολειπόμενες ώρες το ποσό που αντιστοιχεί, ανά δικαιούχο, κυμαίνεται έως 100 ευρώ.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όσα ανυπόστατα διακινούνται για το θέμα αυτό, μόνο ως προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν».

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Στο εδώλιο 74χρονη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στα μέσα Μαρτίου, 74χρονη κατηγορούμενη για απάτη σε βάρος του

Close