Σαφάρι ελέγχων στη Ρόδο θα ξεκινήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Σαφάρι ελέγχων θα ξεκινήσουν από την Επιθεώρηση Εργασίας στη Ρόδο αφού  υπάρχουν προβλήματα με την απασχόληση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία όπως δήλωσε στο Notosnews και την « Απογευματινή Ενημέρωση»  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Oι έλεγχοι θα γίνουν γιατί έχουν διαπιστωθεί προβλήματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν.

«Διαπιστώθηκε πως έχουν γίνει παραβάσεις και οι εργαζόμενοι φθάνουν στο σημείο να δουλεύουν 12 και 13 ώρες κάτι που δεν είναι νόμιμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

O κ Εγγλέζος σε επίσκεψη του στην Αθήνα έθεσε τα σοβαρά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας σε βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων

«Πρέπει να καταλάβουν πως οι εργαζόμενοι έχουν πρόβλημα . Στην περιοχή  μας οι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερο από 80 ημέρες. Αυτό δεν έχουν κατανοήσει στην Αθήνα. Αυτό έχει συνέπεια να κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ειδικού σκοπού χιλιάδες άνθρωποι», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Ο  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα τον οποίο ευχαρίστησε .

«Του καταθέσαμε τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα.  Επίσης είχαμε και την επιστολή που συντάχθηκε από τη ΓΣΕΕ. Και από το Κίνημα Αλλαγής θα έχουμε  ερώτηση στη Βουλή. Στήριξη ζητούμε και από την Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ Αχτσιόγλου», είπε ο κ . Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ.Κώστας Ζωγραφίδης για τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί με την υποβολή των πρώτων υπεύθυνων δηλώσεων  για το επίδομα ειδικού σκοπού αλλά και στον ΟΑΕΔ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Γιατί να λειτουργούμε αν οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό εξαιτίας αστοχιών που δεν οφείλονται σε μας!

«Όλη η προσπάθεια που κάνουμε στον τουρισμό ακυρώνεται από περιστατικά σαν αυτά με την επιβολή προστίμων σε επισκέπτες που ήρθαν

Close