VIDEO: Σήκωσε το γάντι ο Δήμαρχος Ρόδου! Ο Δήμαρχος Ρόδου στην “Ουδέτερη Ζώνη” και στον Κώστα Σαμιωτάκη..

Τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προμήνυσε χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος απάντησε σε σχόλια και κριτική που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, είτε ευθέως είτε με αιχμές, φωτογραφίζοντας ο ίδιος με τη σειρά του-αν και δεν ανέφερε το όνομά του-τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και τις αναφορές που έκανε κατά την επίσημη πρώτη ομιλία του στο Ροδίνι.

«Είπα ότι δεν κάνω σχόλιο για κάποιες αιχμές, για κάποιες δηλώσεις που ουσιαστικά φωτογραφίζουν την παρούσα Δημοτική Αρχή ή ευθέως με ανακρίβειες, με αναλήθειες, με αστοχίες, θίγουν την παρούσα Δημοτική Αρχή. Εάν ασχοληθώ ή εάν ασχοληθεί η παράταξή μας, μπορούμε να αποδομήσουμε λέξη προς λέξη την ομιλία!», είπε ωστόσο ο κ. Χατζηδιάκος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχεται.

 

Και συνέχισε:

«Τους δε υπαινιγμούς-δεν είμαστε παιδάκια, τους αντιλαμβανόμαστε. Εγώ, λοιπόν, προσωπικά, δεν υπήρξα ποτέ τροχονόμος συμφερόντων αλλά δεν έχω ανάγκη να εξυπηρετήσω ποτέ συμφέροντα. Διαύγεια, διαφάνεια, συνεργασία και από αυτόν που εκστόμισε αυτή τη λέξη έχω εισπράξει πάρα πολλούς επαίνους κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα συνεργασίας μας. Καλό είναι, λοιπόν, να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος έκανε ένα σχόλιο με το οποίο στην ουσία απαντάει σ’ αυτό που είχε πει ο κ. Καμπουράκης: «Για μένα ο Δήμαρχος δεν είναι για τα καφενεία, τα πανηγύρια και τα τσίπουρα. Είναι για να σχεδιάσει τις λύσεις, και να κάνει έργο, που θα φτάνει σε όλους τους συμπολίτες μας…». Είπε, λοιπόν, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μιλούν και με τον πρωθυπουργό και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Πρόεδρο της Κίνας (σ.σ. όταν ήταν Αντιπεριφερειάχης), και με τον απλό λαό και με τις κοινωνικές ευπαθείς ομάδες στα ΚΑΠΗ, γενικά στις αίθουσες του Δήμου «που…ανακάλυψαν πρόσφατα κάποιοι. Και φυσικά και στα καφενεία και φυσικά και στα χωριά». Και συνέχισε λέγοντας: «Ένας Δήμαρχος του νησιού της Ρόδου πρέπει να πηγαίνει παντού. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί μερικοί μπορεί να ανακάλυψαν τώρα τα πανηγύρια, από την ημερομηνία του Αγίου Παντελεήμονος και μετά, για πρώτη φορά ίσως στη ζωή τους.

 

Όμως, παρ’ όλα αυτά τα επισκέφθηκαν και συνέχισαν να τα επισκέπτονται. Για να πας στα πανηγύρια πρέπει να ξέρεις και…πού βρίσκονται τα χωριά και πού γίνονται τα πανηγύρια. Τα πανηγύρια είναι η παράδοση, είναι η ιστορία μας. Είναι πολύ καλύτερο να πηγαίνεις στον απλό κόσμο, εκεί ακριβώς που ζει, που διαμορφώνει την προσωπικότητά του. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να έχουμε τους ίδιους ρόλους»!

Θύμισε, μάλιστα, ότι μαζί με αυτόν που το είπε, εννοώντας προφανώς τον κ. Καμπουράκη, είχαν επισκεφθεί επτά Υπουργούς μέσα στην καγκελαρία στο Βερολίνο και όπως είπε έπαιρνε τον λόγο πριν από αυτόν. «Άρα, μπορώ να χαίρομαι και να υπερηφανεύομαι ότι μπορώ και στα χωριά, μπορώ και στα καφενεία, μπορώ και στα σαλόνια, μπορώ και…στα αλώνια!», είπε με νόημα.
Προέτρεψε, στη συνέχεια, να είναι κάποιοι λίγο προσεκτικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τουλάχιστον, να μην προσβάλουμε καλεσμένους μας. Όταν καλείς κάποιον να σε ακολουθήσει, δεν τον προσβάλεις. Ή μπορεί να προσβάλεις και ίδιους συνεργάτες όπως σχολίασαν κάποιοι. Όταν έχεις συνεργάτες που έχουν διατελέσει Δήμαρχοι, προφανώς τους χαρακτηρίζεις ως τροχονόμους».

Είπε, ακόμη, ο κ. Χατζηδιάκος ότι πρέπει να μάθει κανείς και τις αρμοδιότητες αφού δεν μπορεί να προσάψει κάποιος στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή ότι για να πάει κανείς από τη Ρόδο στ’ αεροδρόμιο χρειάζεται μία ώρα, όταν ξέρει ότι δεν πρόκειται για δημοτικό έργο αλλά για περιφερειακό. Δεύτερον-συνέχισε-όταν ξέρει και έχει ενημερωθεί ότι ο σημερινός Δήμαρχος εδώ και τέσσερα χρόνια μπαινοβγαίνει από το Υπουργείο Υποδομών για να δρομολογήσει το μεγαλύτερο έργο που χρειάζεται η Ρόδος και αυτό, όσο αφορά στις υποδομές και τα συγκοινωνιακά, είναι η νέα είσοδος από το αεροδρόμιο μέχρι το λιμάνι που διέρχεται πάνω από το νοσοκομείο.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηδιάκος, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα αφήνουν τίποτα αναπάντητο και το καθετί θα απαντιέται τόσο από τον ίδιο όσο και από την παράταξη. Και είπε: «Να ξέρετε ένα πράγμα:

Εμείς υπηρετούμε μία Αυτοδιοίκηση η οποία Αυτοδιοίκηση είναι ένα ζωντανό κύτταρο διεκδίκησης, δημιουργίας, αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο αλλά, πάνω απ’ όλα, δημοκρατίας. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη του όποιου υποψηφίου, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία, αλλά να μην θεωρήσουν την ευγένειά μας και τον πολιτισμό μας ως αδυναμία»!

Η πορεία προς τις εκλογές
Σχετικά με το πώς θα πορευτεί η παράταξή του στις εκλογές μίλησε, επίσης χθες ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του νέου σχήματος της Δημοτικής Αρχής (βλ. άλλες στήλες). Είπε, λοιπόν:

Καταρχήν, τόνισε ότι έχουν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου και πέρα και έξω από τα προεκλογικά πρώτη προτεραιότητα είναι το πώς θα προχωρήσουν τα έργα που έχουν δημοπρατήσει, πως θα αντιμετωπίζουν τα θέματα της καθημερινότητας, πώς θα προετοιμαστούν, όπως κάθε χρονιά, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και όχι μόνο και ταυτόχρονα επειδή όπως είπε υπάρχουν…κάποιες υποψίες, δηλώνουν ότι: «Η παράταξη που ξεκίνησε το 2014, συσπειρωμένη, αλλά και με την προσθήκη νέων προσώπων, και με το όποιο σύστημα-γιατί αναμένεται πάλι κάποια εξέλιξη στο θέμα του “Κλεισθένη”-θα είναι παρούσα, θα συνεχίσει η παράταξη Ρόδος Δύναμη Πολιτών-άρεσε φαίνεται το “Δύναμη” και το αντέγραψαν κάποιοι αλλά η δύναμη η δικιά μας προέρχεται από τους πολίτες”.

Η παράταξή λοιπόν και έχει την ευθύνη της Διοίκησης με τα στελέχη του Δήμου τη δημοτική αυτή περίοδο και θα είναι παρούσα δυναμικά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και με τις δυνάμεις των στελεχών που υπηρετούν σήμερα αλλά και εκείνων που αποτελούσαν μέλη της παράταξης όμως δεν εξελέγησαν και βέβαια θα είναι πλαισιωμένοι και με νέους οι οποίοι έχουν την πρόθεση, τη διάθεση, να προσφέρουν στον τόπο, που είναι και το μοναδικό κριτήριο.

«Και ξέρετε, σ’ αυτές τις περιπτώσεις εμείς αναμετριόμαστε με πολιτικές, με θέσεις, με επιχειρήματα αλλά, πάνω απ’ όλα, με έργα, με πράξεις και όχι με γενικά, αόριστα, και θα έλεγα σχέδια τα οποία δεν συγκεκριμενοποιούνται», είπε ακόμη και επανέλαβε τη θέση του ότι είναι καλό για τον τόπο να υπάρχουν υποψηφιότητες αφού δείχνει υγιή λειτουργία της δημοκρατίας. Είπε, λοιπόν, ότι περιμένει με χαρά όπως όλοι ν’ ακούσει τις θέσεις, τις προτάσεις, τις απόψεις, τους σχεδιασμούς όλων των υποψηφίων.

Ταυτόχρονα, δηλώνει έτοιμος να ενημερώσει τον κάθε υποψήφιο για τη μέχρι τώρα λειτουργία της παρούσας Δημοτικής Αρχής και θύμισε τη συνάντηση με τον επίσης υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κρητικό.

Ο κ. Χατζηδιάκος, έκανε επίσης γνωστό ότι αποδέχεται την πρόταση του ανθυποψηφίου του κ. Στράτου Καρίκη για δημόσιο διάλογο όλων των υποψηφίων σε κάθε μία από τις δημοτικές ενότητες.

Όπως είπε, όχι μόνο δεν θα το αρνιόταν αλλά τα μέλη της Δημοτικής Αρχής το κάνουν καθημερινά. «Εννοείται ότι δεν θα αρνηθώ μία τέτοια συνάντηση με άλλους υποψηφίους για να κάνω συζήτηση, όπου δει και όποτε δει», είπε ζητώντας την κατανόησή τους επειδή παράλληλα έχει και την ευθύνη Διοίκησης του Δήμου.

Επίσης, δήλωσε την πρόθεσή του να τους καλέσει στα τέλη Φεβρουαρίου να παρευρεθούν στην ανοιχτή συνεδρίαση για τον ετήσιο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι προχθές ολοκληρώθηκε η α’ φάση της διαδικασίας ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου για την πρώτη φάση του ξυλοπεζόδρομου για το οποίο αναδείχθηκε εργολάβος και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Φέρνουν μοντέλο-έκτρωμα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η ετυμηγορία τους δεν θα προσμετράται στο σύνολο των ψήφων της επικράτειας αλλά μόνον για την εκλογή 3 βουλευτών -

Close