Ρόδος: Στη Μέση Ανατολή επρόκειτο να μεταφερθούν τα 20 κιλά κοκαϊνης και τα 166 χιλιάδες δισκία ECSTASY

Η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

Στη Μέση Ανατολή επρόκειτο να μεταφερθούν τα είκοσι κιλά κοκαϊνης και τα περισσότερα απο 166 χιλιάδες δισκία  ECSTASY σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, που εντοπίστηκαν χθες το πρωί έπειτα απο έλεγχο του Τελωνείου Ρόδου.

Μάλιστα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προχώρησαν και σε νέες συλλήψεις αναφορικά με το “καρτέλ”.

Συγκεκριμένα η τελευταία ανακοίνωση αναφορικά με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 30 και 61 ετών, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε συνεργασία με το Τελωνείο Ρόδου, αναφέρει:

γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες επρόκειτο να επιβιβαστούν σε Ι/Φ ξένης σημαίας, με προορισμό λιμένα Μ. Ανατολής. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε στη Νέα Μαρίνα Ρόδου. Ο 78χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του καθώς και ο 61χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας σε αυτό, δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον έτερο 61χρονο αλλοδαπό συλληφθέντα, ο οποίος τους είχε δώσει οδηγίες να φέρουν το σκάφος στη Νέα Μαρίνα Ρόδου προκειμένου του το παραδώσουν, ενώ ακολούθως επρόκειτο να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Ισραήλ με τα έξοδα πληρωμένα από αυτόν. Ο 78χρονος Κυβερνήτης και ο 61χρονος επιβαίνοντας του ανωτέρω Ι/Φ συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 

Τι αναφέρει η πρώτη ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου

Στη σύλληψη δύο  αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 61 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε συνεργασία με το Τελωνείο Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από Μικτό Κλιμάκιο Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τελωνείου Ρόδου στο λιμένα ”ΑΚΑΝΤΙΑΣ”, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, όταν κατά την εκφόρτωσή του δεν σταμάτησαν σε σήμα στελέχους του Τελωνείου Ρόδου και εξήλθαν του λιμένα με αυξημένη ταχύτητα.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση καταδίωξης των ανωτέρω, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του οχήματος πλησίον της Νέας Μαρίνας Ρόδου.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στους χώρους αποσκευών του εν λόγω οχήματος τα κάτωθι:

τριάντα (30) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών και πεντακοσίων ενός γραμμαρίων (20,501kg),

  •  έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με λογότυπο το σήμα της εταιρείας AUDI, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και διακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων (25,216kg), δηλαδή περίπου 54.719 δισκία,
  •  έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), ερυθρού χρώματος, με το λογότυπο ”UPS”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και εκατόν εξήντα έξι γραμμαρίων (25,166kg), δηλαδή περίπου 56.120 δισκία και
  •  έντεκα (11) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με το λογότυπο ”SILVER”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών και επτακοσίων εξήντα επτά γραμμαρίων (24,767kg), δηλαδή περίπου 55.478 δισκία.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα 20,501kg κοκαΐνης και τα περίπου 166.317 δισκία ECSTASY, το χρηματικό ποσό των οχτώ χιλιάδων εκατό ευρώ (€8.100), δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή GPS καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.6

Πηγή Ροδιακή 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΡΑ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ι. ΔΡΑΚΟΥ

Άξιοι αθλητές, Αγαπητέ πρόεδρε, Εκλεκτά μέλη, Με μεγάλη μου χαρά, πληροφορήθηκα για την μεγάλη νίκη της ομάδας σας επί της

Close