Ρόδος : Πρόγραμμα Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Aπό τη Μητρόπολη Ρόδου έγιναν γνωστά τα εξής:

“Κατά την Εορτήν των Θεοφανείων (Δευτέρα 6 Ἰανουαρίου 2020), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου ιερουργεί εν τω Καθεδρικώ Ιερώ Ναώ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ένθα προσέρχεται περί την 8ην πρωϊνήν.

Ο Μέγας Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού άρχεται περί τις 10.30 π.μ.
Περί τις 11.00 ώραν προπορευομένων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, των ιερών Εξαπτερύγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των Ιεροψαλτών και του Ιερού Κλήρου της πόλεως, ακολουθούντος δε του ευσεβούς Λαού μετά των Αρχών και των λοιπών επισήμων, η Αυτού Σεβασμιότης κατευθύνεται εν Λιτανεία εις τον προκαθορισμένον προβλήτα, οπόθεν μετά την γενομένην δέησιν, ρίπτει τον Τίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα προς καθαγιασμόν.
Άγημα της 95 ΑΔΤΕ θα αποδώση τας κεκανονισμένας τιμάς”.

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο καθαγιασμός των υδάτων, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, για τους πιστούς του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστόν το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός.

Αμέσως μετά γύρω στις 09:50 θα ξεκινήσει από τον Άγιο Παντελεήμονα η ιερά πομπή όπου θα καταλήξει στο τουριστικό λιμάνι της πόλης, για την τελετή των Θεοφανείων και της ρίψης του σταυρού, στις 10.15 το πρωί, από τον εφημέριο π. Χρήστο Σιάννα.
Αρκετοί τολμηροί κολυμβητές αναμένεται να πέσουν και φέτος στα παγωμένα ύδατα, τηρώντας για άλλη μια χρονιά το έθιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ευρωβαρόμετρο: Ένας στους δύο Ελληνες οδηγούς είναι επικίνδυνος

Ερευνα του ευρωβαρομέτρου επιβεβαιώνει αυτό που καθημερινά αποτυπώνεται στους δρόμους της χώρας. Οι Ελληνες οδηγοί δεν έχουν την πρέπουσα οδηγική

Close