Π. Εγγλέζος: Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ακόμη στον αέρα, το λόγο θα έχουν οι κινητοποιήσεις

Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζεται η διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου Ρόδου  αφού λύσεις στα προβλήματα δεν έχουν δοθεί και χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού που δεν έχουν πιάσει δουλειά είναι ακόμη στον αέρα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, όπως δήλωσε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, ο  πρόεδρος του ΕΚΡ κ . Παναγιώτης  Εγγλέζος  αναμένει τις απαντήσεις που θα δοθούν στη Βουλή από τα αρμόδια υπουργεία  στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα  της αντιπολίτευσης για να καθορίσει τη στάση της.

«Αναμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς . Θέλουμε να μας αναφέρουν, τι θα γίνει με τη διάρκεια του επιδόματος ανεργίας και επιπλέον για  τον τρόπο με τον οποίο θα ενταχθούν στην επιδότηση ανεργίας όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό χωρίς προϋποθέσεις », δήλωσε ο κ.Παναγιώτης Εγγλέζος.

Επίσης ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος αναφέρθηκε και στις δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που είναι μόνο για μια φορά  και όχι περισσότερο.

«Μόνο ένα ειδικό  επίδομα τρέχει τώρα για τους εποχιακούς και τίποτε περισσότερο», είπε ο κ. Εγγλέζος.

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα .Υπάρχει θέμα επιβίωσης  για χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν μπορεί κανείς να ζήσει με 1.200 ευρώ για 12 μήνες. Στη Ρόδο υπάρχει μεγάλη κρίση. Θα υπάρξει πείνα και ουδείς το αντιλαμβάνεται. Το επόμενο διάστημα αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις. Θα είχαμε κατασκηνώσει στα  υπουργεία αλλά δεν είναι εφικτό  λόγω της πανδημίας.  Έχουμε ενημερώσει τους βουλευτές και περιμένουμε να γίνει πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού στη  Ρόδο.  Το λόγο θα έχουν οι κινητοποιήσεις αν δεν δοθούν λύσεις», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Οι κινητοποιήσεις όπως τόνισε, ο πρόεδρος του ΕΚΡ θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Εξηγήσεις από το Δήμαρχο για την καθαίρεση των έργων Σεμερτζίδη και Κούκου ζητά ο Φώτης Χατζηδιάκος

Να δώσει εξηγήσεις για την καθαίρεση των έργων του Βάλια Σεμερτζίδη και του Δημήτρη Κούκου από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης 

Close