“Πόλεμος” σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των σεισμολόγων με αφορμή μελέτη της ομάδας ΒΑΝ για ισχυρό σεισμό στο Ιόνιο.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμου Χουλιάρα με αφορμή την απόφαση της επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου. Μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή χαρακτήρισε την επιτροπή «επιτροπή- μαϊμού, η οποία συκοφαντεί επιστημονικά δεδομένα, δίνει προς την πολιτεία ψευδή, παραποιημένα, συκοφαντημένα τα στοιχεία της ομάδας του Παναγιώτη Βαρώτσου.Είναι ντροπή αυτό. Συκοφαντίες γραφειοκρατών του δημοσίου που χειρίζονται ανθρώπινες ζωές».

«Ο κ. Λέκκας είναι γεωλόγος δεν είναι σεισμολόγος. Μπορεί να σκάβει πηγάδια, να μας λέει για πλημμύρες, για φωτιές, σεισμολόγος δεν θα γίνει με το ζόρι. Ο κ. Μακρόπουλος είναι συνταξιούχος, δεν θα γίνει σεισμολόγος με το ζόρι», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Χουλιάρας ανακοίνωσε την πρόθεση του να ακολουθήσει τη δικαστική οδό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πάω στον εισαγγελέα, αυτό που γίνεται είναι απάτη. Συκοφάντησαν επιστημονικά στοιχεία, δεν δόθηκαν στην επιτροπή. Τα δώσαμε πριν από δύο εβδομάδες στον πρόεδρο της επιτροπής τον κ. Μακρόπουλο και δεν τα μοίρασε. Δεν μοιράστηκαν όλα τα έγγραφα του κ. Τσελέντη, τα κρατάει στο συρτάρι του ο κ. Μακρόπουλος για να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους υπουργούς του, μαζί με τον κ. Λέκκα».

Ακούστε το ηχητικό:

Από την πλευρά του, ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστας Μακρόπουλος δήλωσε στο enikos.gr ότι «ενήργησα όπως προβλέπει ο νόμος και η συνείδησή μου».

Ο κ. Μακρόπουλος υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη μελέτη δεν μας επιτρέπει να έχουμε ασφαλείς πληροφορίες . Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις έχουμε στείλει εμπιστευτικά στις υπηρεσίες και έχουμε προβεί στις νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε να κάνουμε».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ έκανε «έκκληση να κατέβουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν» γιατί όπως είπε «αυτά, κάνουν κακό στους ανθρώπους που ζουν εκεί γιατί τους έχουμε σε εγρήγορση αλλά και στον τουρισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της κατάρρευσης του οκταώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη!

Το κτίριο βρίσκεται στο Μάλτεπε και είχε 14 διαμερίσματα. Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής. Δυο νεκροί και 4 τραυματίες ο

Close