Προσπάθειες για να λυθούν προβλήματα από το Θανάση Σταμούλη

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου από την Πέμπτη 16 Ιουλίου  βρίσκεται στην Αθήνα ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις

Μπορεί σε πρώτη φάση με πιέσεις και παρεμβάσεις τόσο του Σωματείου μας όσο και της Ομοσπονδίας να ξεκίνησε, στις 7 Ιουλίου, η διαδικασία της επαναπρόσληψης και αναστολής των συμβάσεων εργασίας, όμως υπάρχουν ακόμα προβλήματα επί της διαδικασίας.

Έως πρότινος δεν είχαν ακόμα αρχίσει οι πληρωμές των συναδέλφων για τα 534€. Η παρουσία όμως του πρόεδρου στη Αθήνα επέφερε καρπούς και ύστερα από πιέσεις του Σωματείου μας και της Ομοσπονδίας τελικά χθες, 17 Ιουλίου το απόγευμα, ξεκίνησαν οι πληρωμές και ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων έχει λάβει ήδη την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου. Παρόλα αυτά  μένει το πρόβλημα της πλατφόρμας που αφήνει εκτός μια μερίδα συναδέλφων. Το Σωματείο μας έχει ήδη  κάνει παρέμβαση στο υπουργείο επί του θέματος και αναμένει τις εξελίξεις.

Επιπλέον, χθες Παρασκευή 17 Ιουλίου ο Πρόεδρος μας ήρθε σε επαφή με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας  ώστε να τεθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ενώ έδωσε το παρόν και στην συνεδρίαση της εκτελεστικής της Ομοσπονδίας μας οπού  αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Να ενταθούν οι προσπάθειες και οι πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας ώστε όλες οι Κλαδικές Συμβάσεις που είτε παρατάθηκαν λόγω πανδημίας είτε υπογράφηκαν πριν την κρίση, να κηρυχτούν ως γεκινώς υποχρεωτικές. Ειδικά, η Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου που υπέγραψε το Σωματείο μας στις 22/3/2020 με 5% συνολική αύξηση του βασικού (εντός της τριετούς διάρκειας) αλλά και όλων των υπόλοιπων συμβάσεων, ανά την Ελλάδα, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού.
  2. Να συλλεχθούν τα στοιχεία των συναδέλφων στον Επισιτισμό που είναι εκτός ρύθμισης ώστε να πιέσουν την Κυβέρνηση να τους εντάξει στις ρυθμίσεις στήριξης.
  3. Να συνεχιστεί κανονικά η δράση της Ομοσπονδίας και ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των κλαδικών συμβάσεων των μη κύριων Τουριστικών καταλυμάτων – ενοικιαζόμενα δωμάτια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, βιομηχανία ζαχαρωδών.
  4. Υπερψηφίστηκε η στήριξη του αγώνα των συνάδελφων οδηγών τουριστικών λεωφορείων για την υπογραφή ΣΣΕ αλλά και
  5. Να κατατεθεί αίτημα για την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην εικοσαετία.

Οι συνάδελφοι του Επισιτισμού που δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να ενταχθούν στην τρίμηνη έκτακτη αποζημίωση των εποχιακά εργαζόμενων από τον ΟΑΕΔ  μπορούν να καταθέτουν τα στοιχεία τους στο Σωματείο μας τα οποία εν συνέχεια θα προωθηθούν στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.