FEATURED

Προβολή Ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας»  θα προβληθεί στη Ρόδο στις 5 Οκτωβρίου στα πλαίσια εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.  Η  προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο θερινή κινηματοθέατρο Ρόδων στις 20:00.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ, Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μια ολόκληρη κοινωνία αναμένει την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7/10.

Μετά από πεντέμισι χρόνια μιας επώδυνης δικαστικής διαδικασίας, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, το αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα,
η ελληνική κοινωνία συνολικά, αναζητά δικαίωση: Για όλα τα θύματα, για όλες τις οικογένειες των θυμάτων, για τον αγώνα για την περιθωριοποίηση και οριστική συντριβή του φασισμού και του ναζισμού –ένας αγώνας που συνεχίζεται-.

Μια εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 

Με την παρουσία της σκηνοθέτριας-δημοσιογράφου η οποία αυτές τις μέρες ολοκληρώνει το νέο της ντοκιμαντέρ, συνέχεια αυτού που θα προβληθεί στη Ρόδο, με τίτλο «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» .

“Όταν γύριζα το “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”, το ερώτημα που με απασχολούσε ήταν γιατί ένα μέρος των Ελλήνων ψήφιζε σταθερά αυτό το μόρφωμα παρά τη δίκη που είχε ήδη αρχίσει και παρά τις αποκαλύψεις για τη δράση της. Τι είχε στο κεφάλι του ο ναζιστής της διπλανής πόρτας;

Σήμερα το βασικό ερώτημα είναι άλλο. Πώς να αντισταθούμε και να οργανωθούμε; Με ποια μέσα; Πώς να αντισταθούμε στην ακροδεξιά ιδεολογία που είναι παρούσα σχεδόν σε όλα τα κοινοβούλια, ακόμα και εκεί που δεν εκφράζεται από αμιγώς δικό της κόμμα, στον φασισμό που αντιμετωπίζεται ως μπανάλ πολιτική θέση, στην άνοδο της νεοναζιστικής ιδεοληψίας; Με άλλα λόγια, μπορεί η δημοκρατία όχι απλά να αναχαιτίσει, αλλά να αφανίσει τον φασισμό και τον ναζισμό; Η Χ.Α. δεν είναι πια μόνο μια προσωπική υπόθεση. Έχει γίνει υπόθεση όλων μας”
Angelique Kourounis

Σημ: Aπαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *